Piparjuuripalapaisti

Piparjuurituorejuusto maustaa lihapadan. Tarjoile palapaisti perunoiden ja kasvisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpalapaistilihaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
2 rklvehnäjauhoja
3 - 4 dlvettä
2 rkltomaattisosetta
1 kpl(130 g) piparjuurituorejuustoa
4 - 5 rklkuutioitua maustekurkkua
2 rklsoijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihat. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Ripottele lihojen päälle jauhot ja lisää tomaattisose sekä tuorejuusto. Kaada päälle vesi.  Hauduta noin tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa kurkkukuutiot ja soijakastike. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kastikkeen kiehahtaa.

    Tarjoile perunoiden ja kasvisten kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 3 - 4 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, 4 - 5 rkl Kuutioitua maustekurkkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä