Pippurinoisetit ja olutkastike - Yhteishyvä

Pippurinoisetit ja olutkastike

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 700 g) porsaan sisäfilee
1 tl
Hienoa merisuolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Öljyä

OLUTKASTIKE

3 dl
Lihalientä
1 dl
Tummaa olutta
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Sokeria
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja ja vettä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Kermaa (halutessasi)

Näin teet

1

Poista fileestä mahdolliset kalvot. Leikkaa liha noin 1,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Painele viipaleita kevyesti nyrkillä. Paista noisetit öljyssä molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua folion alla.Valmista kastike. Mittaa lihaliemi, olut, laakerinlehti ja sokeri kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Poista laakerinlehti. Sekoita suurus tärkkelysjauhoista ja vedestä pienessä kulhossa. Lisää suurus ohuena nauhana ja kiehauta kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle halutessasi kerma ja kiehauta kastike.Tarjoile noisetit kastikkeen, perunoiden ja kasvisten kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa