Pistaasikuorrutettu joulukinkku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pistaasikuorrutettu joulukinkku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kinkku saa kuorrutteen pistaasista ja maapähkinävoista, laatikot viritetään uuteen asuun.

Ainekset

7 kg
Joulukinkku
Paistopussi

kuorrutus

1 kpl
(200 g) pistaasipähkinöitä
1/2 dl
Sinappia
1/2 dl
Pehmeää maapähkinävoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota pakastekinkku sulamaan riittävän ajoissa. Anna kinkun sulaa pakkauksessaan. Noin 7 kg:n kinkun sulamisaika jääkaapissa on 2–3 vrk. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistoa. Parhaan lopputuloksen saat, jos kinkun sisälämpötila on noin +10 astetta uuniin pantaessa. Huolehdi, ettei kinkku pääse lämpenemään liikaa. Poista kinkku pakkauksesta. Jos kinkussa on verkko, se saa jäädä kypsennyksen ajaksi. Laita kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Käytä lihalämpömittaria. Työnnä mittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei kärki kosketa luuta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kinkku uunipannulle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä kinkku uuniin ja käännä paistomittari uunin luukkuun päin, jolloin lämpötilaa on helppo seurata. Paista kinkkua aluksi 200 asteessa noin 1/2 tuntia ja alenna sitten lämpötila 125 asteeseen. Paista, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Paistoajaksi arvioidaan noin 50 minuuttia kiloa kohden. Anna kypsän kinkun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi talteen. Poista hiukan jäähtyneestä kinkusta verkko ja nahka sekä osa silavaa. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Sekoita sinappi ja maapähkinävoi. Levitä seos kinkun pintaan ja ripottele päälle pistaasipähkinärouhe. Ruskista 250 asteessa, kunnes pähkinät saavat aavistuksen väriä.

Vinkki: Jos sinappi-maapähkinävoi ei levity kinkun pintaan, kuumenna seosta hetki mikrossa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

49131

11737

718,0 g

231,0 g

8,0 g

8,0 g

1,0 g

1319,0 g

13,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Paistopussi,

0,5 dl Pehmeää maapähkinävoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli