Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulia ja yrttejä sisältävä pistaasisalsa viimeistelee maukkaan porkkana-omenakeiton. Tarjoa alkupalana tai sellaisenaan rapean leivän kanssa.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
500 g
Porkkanaa
2 kpl
Omenaa
2 kpl
Jauhoista perunaa
8 dl
Kasvislientä
1 kpl
Ranskankermaa (150 g)
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

pistaasisalsa

1 dl
Kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja persiljaa
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit kattilassa. Kuori ja paloittele porkkanat, omenat ja perunat ja lisää ne kattilaan. Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä hiljalleen, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita keittoon ranskankerma ja mausteet. Kuumenna keitto. Rouhi pistaasipähkinät ja raasta valkosipulinkynsi ja sekoita salsan ainekset keskenään. Tarjoile keiton lisäkkeenä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1422

339

24,5 g

6,8 g

19,0 g

13,8 g

7,0 g

6,5 g

2,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

Pieni valkosipulinkynsi,

2 rkl Hienonnettuja yrttejä, esim, minttua ja persiljaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli