Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa

Valkosipulia ja yrttejä sisältävä pistaasisalsa viimeistelee maukkaan porkkana-omenakeiton. Tarjoa alkupalana tai sellaisenaan rapean leivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
500 gporkkanaa
2 kplomenaa
2 kpljauhoista perunaa
8 dlkasvislientä
1 kplranskankermaa (150 g)
suolaa
rouhittua valkopippuria

Pistaasisalsa

1 dlkuorittuja pistaasipähkinöitä
1 kplpieni valkosipulinkynsi
2 rklhienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja persiljaa
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit kattilassa. Kuori ja paloittele porkkanat, omenat ja perunat ja lisää ne kattilaan. Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä hiljalleen, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita keittoon ranskankerma ja mausteet. Kuumenna keitto. Rouhi pistaasipähkinät ja raasta valkosipulinkynsi ja sekoita salsan ainekset keskenään. Tarjoile keiton lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua valkopippuria, Pieni valkosipulinkynsi, 2 rkl Hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja persiljaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä