Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkana-omenakeitto ja pistaasisalsa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulia ja yrttejä sisältävä pistaasisalsa viimeistelee maukkaan porkkana-omenakeiton. Tarjoa alkupalana tai sellaisenaan rapean leivän kanssa.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
500 g
Porkkanaa
2 kpl
Omenaa
2 kpl
Jauhoista perunaa
8 dl
Kasvislientä
1 kpl
Ranskankermaa (150 g)
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Pistaasisalsa

1 dl
Kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja persiljaa
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit kattilassa. Kuori ja paloittele porkkanat, omenat ja perunat ja lisää ne kattilaan. Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä hiljalleen, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita keittoon ranskankerma ja mausteet. Kuumenna keitto. Rouhi pistaasipähkinät ja raasta valkosipulinkynsi ja sekoita salsan ainekset keskenään. Tarjoile keiton lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1422

24,5 g

6,8 g

19,0 g

13,8 g

7,0 g

6,5 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

Pieni valkosipulinkynsi,

2 rkl Hienonnettuja yrttejä, esim, minttua ja persiljaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli