Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit kattilassa. Kuori ja paloittele porkkanat, omenat ja perunat ja lisää ne kattilaan. Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä hiljalleen, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita keittoon ranskankerma ja mausteet. Kuumenna keitto. Rouhi pistaasipähkinät ja raasta valkosipulinkynsi ja sekoita salsan ainekset keskenään. Tarjoile keiton lisäkkeenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
339
1422
24,5 g
6,8 g
19,0 g
13,8 g
7,0 g
6,5 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua valkopippuria,
Pieni valkosipulinkynsi,
2 rkl Hienonnettuja yrttejä, esim, minttua ja persiljaa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli