Porkkana-riisipiirakat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkana-riisipiirakat

???
Kappaleita
40
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Ruisjauhoja
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa

TÄYTE

2 dl
Vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
Maitoa
300 g
Porkkanoita
1/2 - 1 tl
Suolaa

VOITELUUN

75 g
Margariinia tai voita
2 dl
Maitoa

Näin teet

Valmista täyte. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähissä erin ja anna puuron hautua kypsäksi. Sekoita väl...
1

Valmista täyte. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähissä erin ja anna puuron hautua kypsäksi. Sekoita välillä.

Sekoita porkkanasose riisipuuron joukkoon ja mausta suolalla. Jäähdytä täyte.
2

Sekoita porkkanasose riisipuuron joukkoon ja mausta suolalla. Jäähdytä täyte.

Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.
3

Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.

Leivo taikina tangoksi. Jaa noin 40 palaan. Litistä palat kämmenellä.
4

Leivo taikina tangoksi. Jaa noin 40 palaan. Litistä palat kämmenellä.

Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Kokoa pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
5

Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Kokoa pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.

Sudi jauhot pois. Levitä pari ruokalusikallista täytettä kuorille. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä molemmin etusormin yhtä aikaa keskeltä alkaen kärkeä kohden, käännä ja rypytä loppuun.
6

Sudi jauhot pois. Levitä pari ruokalusikallista täytettä kuorille. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä molemmin etusormin yhtä aikaa keskeltä alkaen kärkeä kohden, käännä ja rypytä loppuun.

Paista piirakoita 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä käytä pellillä leivinpaperia.
7

Paista piirakoita 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä käytä pellillä leivinpaperia.

Voitele kypsät piirakat rasva-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla hetkeksi.Tarjoile piirakat munavoin kanssa.
8

Voitele kypsät piirakat rasva-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla hetkeksi.Tarjoile piirakat munavoin kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
Muokattu: 15.5.2019