Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkana-riisipiirakat

Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta

Ainekset

Taikina

2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Ruisjauhoja
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa

Täyte

2 dl
Vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
Maitoa
300 g
Porkkanoita
1/2 - 1 tl
Suolaa

Voiteluun

75 g
Margariinia tai voita
2 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähissä erin ja anna puuron hautua kypsäksi. Sekoita välillä.

2

Sekoita porkkanasose riisipuuron joukkoon ja mausta suolalla. Jäähdytä täyte.

3

Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.

4

Leivo taikina tangoksi. Jaa noin 40 palaan. Litistä palat kämmenellä.

5

Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Kokoa pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.

6

Sudi jauhot pois. Levitä pari ruokalusikallista täytettä kuorille. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä molemmin etusormin yhtä aikaa keskeltä alkaen kärkeä kohden, käännä ja rypytä loppuun.

7

Paista piirakoita 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä käytä pellillä leivinpaperia.

8

Voitele kypsät piirakat rasva-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla hetkeksi.Tarjoile piirakat munavoin kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.