Porkkana-riisipiirakat

arvosana1/5

(1)arvio
40 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 dlvettä
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 1/2 dlruisjauhoja
2 rklöljyä
1 tlsuolaa

Täyte

2 dlvettä
2 dlpuuroriisiä
1 lmaitoa
300 gporkkanoita
1/2 - 1 tlsuolaa

Voiteluun

75 gmargariinia tai voita
2 dlmaitoa

Valmistus

  1. Valmista täyte. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähissä erin ja anna puuron hautua kypsäksi. Sekoita väl...
    1

    Valmista täyte. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähissä erin ja anna puuron hautua kypsäksi. Sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    300 gporkkanoita
    2 dlvettä
    2 dlpuuroriisiä
    1 lmaitoa
  2. Sekoita porkkanasose riisipuuron joukkoon ja mausta suolalla. Jäähdytä täyte.
    2

    Sekoita porkkanasose riisipuuron joukkoon ja mausta suolalla. Jäähdytä täyte.

    MääräAinesosa
    1/2 - 1 tlsuolaa
  3. Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.
    3

    Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 1/2 dlruisjauhoja
    2 rklöljyä
    1 tlsuolaa
  4. Leivo taikina tangoksi. Jaa noin 40 palaan. Litistä palat kämmenellä.
    4

    Leivo taikina tangoksi. Jaa noin 40 palaan. Litistä palat kämmenellä.

  5. Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Kokoa pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
    5

    Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Kokoa pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.

  6. Sudi jauhot pois. Levitä pari ruokalusikallista täytettä kuorille. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä molemmin etusormin yhtä aikaa keskeltä alkaen kärkeä kohden, käännä ja rypytä loppuun.
    6

    Sudi jauhot pois. Levitä pari ruokalusikallista täytettä kuorille. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä molemmin etusormin yhtä aikaa keskeltä alkaen kärkeä kohden, käännä ja rypytä loppuun.

  7. Paista piirakoita 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä käytä pellillä leivinpaperia.
    7

    Paista piirakoita 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä käytä pellillä leivinpaperia.

  8. Voitele kypsät piirakat rasva-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla hetkeksi.Tarjoile piirakat munavoin kanssa.
    8

    Voitele kypsät piirakat rasva-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla hetkeksi. Tarjoile piirakat munavoin kanssa.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia tai voita
    2 dlmaitoa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä