Kuori ja paloittele porkkanat. Laita porkkanat, vesi ja kanelitanko teräskattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella kattilassa.
Pese sitruuna. Raasta puolet kuoresta porkkanasoseen joukkoon. Lisää hillosokeri. Keitä sosetta 5 minuuttia välillä sekoitellen. Purista lopuksi puolikkaan sitruunan mehu soseeseen.
Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä valmis hillo viileässä.
Vinkki! Testaa porkkanahilloa myös leivonnassa esimerkiksi kääretortun täytteenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
173
722
0,2 g
—
39,8 g
39,6 g
2,8 g
0,6 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli