Porkkanahillo

arvosana5/5

(1)arvio
5 Desilitraa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Maukas porkkanahillo maustetaan kanelilla ja sitruunalla. Porkkanahillo maistuu niin puuron, lettujen kuin korppujenkin kanssa. Kokeile sitä myös juustotarjottimelle. Pieni purkki porkkanahilloa on myös kiva ruokalahja.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(5-6 kpl) porkkanoita
2 dlvettä
1 kplkanelitanko
1/2 kplsitruuna
2 dlhillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkanat. Laita porkkanat, vesi ja kanelitanko teräskattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella kattilassa.

    MääräAinesosa
    500 g(5-6 kpl) porkkanoita
    2 dlvettä
    1 kplkanelitanko
  2. 2

    Pese sitruuna. Raasta puolet kuoresta porkkanasoseen joukkoon. Lisää hillosokeri. Keitä sosetta 5 minuuttia välillä sekoitellen. Purista lopuksi puolikkaan sitruunan mehu soseeseen.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruuna
    2 dlhillosokeria
  3. 3

    Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä valmis hillo viileässä.

Vinkki: Testaa porkkanahilloa myös leivonnassa esimerkiksi kääretortun täytteenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä