Porkkanahillo
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas porkkanahillo maustetaan kanelilla ja sitruunalla. Porkkanahillo maistuu niin puuron, lettujen kuin korppujenkin kanssa. Kokeile sitä myös juustotarjottimelle. Pieni purkki porkkanahilloa on myös kiva ruokalahja.
| 500 g | (5-6 kpl) porkkanoita |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 2 dl | hillosokeria |
- 1.
Kuori ja paloittele porkkanat. Laita porkkanat, vesi ja kanelitanko teräskattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella kattilassa.
- 2.
Pese sitruuna. Raasta puolet kuoresta porkkanasoseen joukkoon. Lisää hillosokeri. Keitä sosetta 5 minuuttia välillä sekoitellen. Purista lopuksi puolikkaan sitruunan mehu soseeseen.
- 3.
Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä valmis hillo viileässä.
Porkkanahillo
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Maukas porkkanahillo maustetaan kanelilla ja sitruunalla. Porkkanahillo maistuu niin puuron, lettujen kuin korppujenkin kanssa. Kokeile sitä myös juustotarjottimelle. Pieni purkki porkkanahilloa on myös kiva ruokalahja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (5-6 kpl) porkkanoita |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 2 dl | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele porkkanat. Laita porkkanat, vesi ja kanelitanko teräskattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella kattilassa.
Määrä Ainesosa 500 g (5-6 kpl) porkkanoita 2 dl vettä 1 kpl kanelitanko - 2
Pese sitruuna. Raasta puolet kuoresta porkkanasoseen joukkoon. Lisää hillosokeri. Keitä sosetta 5 minuuttia välillä sekoitellen. Purista lopuksi puolikkaan sitruunan mehu soseeseen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruuna 2 dl hillosokeria - 3
Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä valmis hillo viileässä.
Vinkki: Testaa porkkanahilloa myös leivonnassa esimerkiksi kääretortun täytteenä.
Ravintosisältö
173
Energiaa kcal
722
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
39,6 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
173
Energiaa kcal
722
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
39,6 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












