Porkkanahummus vauvalle
15 min

Nappaa talteen!
Lempeä porkkanahummus sopii kasvisten dippailuun sormiruokailun aloittaneelle pienokaiselle. Juustokuminalla ja seesamiöljyllä maustettu hummus tutustuttaa vauvan makujen kiehtovaan maailmaan.
| 200 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | seesamiöljyä |
| ripaus juustokuminaa |
- 1.
Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Keitä tai höyrytä porkkanoita, kunnes ne pehmenevät.
- 2.
Laita kaikki ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hummus säilyy jääkaapissa pari päivää. Voit pakastaa hummusta jääpalamuoteissa käteviksi paloiksi.
Porkkanahummus vauvalle
Lempeä porkkanahummus sopii kasvisten dippailuun sormiruokailun aloittaneelle pienokaiselle. Juustokuminalla ja seesamiöljyllä maustettu hummus tutustuttaa vauvan makujen kiehtovaan maailmaan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | seesamiöljyä |
| ripaus juustokuminaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Keitä tai höyrytä porkkanoita, kunnes ne pehmenevät.
Määrä Ainesosa 200 g (2 kpl) porkkanaa - 2
Laita kaikki ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hummus säilyy jääkaapissa pari päivää. Voit pakastaa hummusta jääpalamuoteissa käteviksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 1 tl sitruunamehua ripaus juustokuminaa 1 tl seesamiöljyä 1 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Mausta porkkanoiden keitinvesi pienellä valkosipulinkynnellä. Poista kynsi ennen porkkanoiden soseuttamista.
Ravintosisältö
38
Energiaa kcal
158
Energiaa kj
3,2 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
0,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
38
Energiaa kcal
158
Energiaa kj
3,2 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
0,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























