Porkkanahummus vauvalle

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Lempeä porkkanahummus sopii kasvisten dippailuun sormiruokailun aloittaneelle pienokaiselle. Juustokuminalla ja seesamiöljyllä maustettu hummus tutustuttaa vauvan makujen kiehtovaan maailmaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 g(2 kpl) porkkanaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlsitruunamehua
1 tlseesamiöljyä
ripaus juustokuminaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Keitä tai höyrytä porkkanoita, kunnes ne pehmenevät.

    MääräAinesosa
    200 g(2 kpl) porkkanaa
  2. 2

    Laita kaikki ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hummus säilyy jääkaapissa pari päivää. Voit pakastaa hummusta jääpalamuoteissa käteviksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    1 tlsitruunamehua
    ripaus juustokuminaa
    1 tlseesamiöljyä
    1 rklrypsiöljyä

Vinkki: Mausta porkkanoiden keitinvesi pienellä valkosipulinkynnellä. Poista kynsi ennen porkkanoiden soseuttamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
20.6.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä