Porkkanakierteet
15 min

Nappaa talteen!
| 5 dl | porkkanamehua tai vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 rkl | hunajaa tai sokeria |
| 2 tl | suolaa |
| 3 dl | hienoksi raastettua porkkanaa |
| 3/4 dl | öljyä |
| 14 dl | sämpyläjauhoja |
| Pinnalle | |
|---|---|
| (2 rkl seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen porkkanamehuun tai veteen. Lisää hunaja, suola, porkkanaraaste ja öljy. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina tasaisesti noin 20 osaan. Pyörittele paloista peukalon paksuisia noin 25 cm pitkiä tankoja. Taita tangot kahtia ja kieritä osat toisiinsa. Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä ne liinalla. Anna kohota 15-20 minuuttia. Sipaise niiden pinnat kevyesti vedellä ja halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia koosta riippuen.
Porkkanakierteet
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | porkkanamehua tai vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 rkl | hunajaa tai sokeria |
| 2 tl | suolaa |
| 3 dl | hienoksi raastettua porkkanaa |
| 3/4 dl | öljyä |
| 14 dl | sämpyläjauhoja |
Pinnalle | |
| (2 rkl seesaminsiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen porkkanamehuun tai veteen. Lisää hunaja, suola, porkkanaraaste ja öljy. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina tasaisesti noin 20 osaan. Pyörittele paloista peukalon paksuisia noin 25 cm pitkiä tankoja. Taita tangot kahtia ja kieritä osat toisiinsa. Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä ne liinalla. Anna kohota 15-20 minuuttia. Sipaise niiden pinnat kevyesti vedellä ja halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia koosta riippuen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























