Porkkanakierteet - Yhteishyvä

Porkkanakierteet

???
Kappaleita
20
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Porkkanamehua tai vettä
50 g
Hiivaa
1 rkl
Hunajaa tai sokeria
2 tl
Suolaa
3 dl
Hienoksi raastettua porkkanaa
3/4 dl
Öljyä
14 dl
Sämpyläjauhoja

PINNALLE

(2 rkl seesaminsiemeniä)

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen porkkanamehuun tai veteen. Lisää hunaja, suola, porkkanaraaste ja öljy. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina tasaisesti noin 20 osaan. Pyörittele paloista peukalon paksuisia noin 25 cm pitkiä tankoja. Taita tangot kahtia ja kieritä osat toisiinsa. Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä ne liinalla. Anna kohota 15-20 minuuttia. Sipaise niiden pinnat kevyesti vedellä ja halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa