Porkkanamarmeladi

Arvostele resepti
4 Desilitraa

30 min (josta 30 min aktiivista)

Appelsiini ja sitruuna tuovat porkkanamarmeladiin voimakkaan sitrusmaisen maun. Porkkanamarmeladi sopiikin käytettäväksi appelsiinimarmeladin tavoin vaikka aamiaispaahtoleivän päällä. Kokeile myös juustojen kanssa!

Ainekset

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
1 kplappelsiini
1 kplsitruuna
1 dlvettä
330 g(1 pkt) hillo-marmeladisokeria

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuivaa appelsiini ja sitruuna. Raasta appelsiinin kuoren ohut oranssi kerros talteen. Raasta myös noin puolet sitruunan kuoren keltaisesta osasta talteen. Kuori appelsiini ja sitruuna kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele lohkot tai soseuta karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    1 kplsitruuna
    500 gporkkanoita
  2. 2

    Laita kattilaan sitrusten raastetut kuoret, sitruslohkot, porkkanaraaste, vesi ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ilman kantta. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    330 g(1 pkt) hillo-marmeladisokeria
  3. 3

    Kaada seos puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025