Porokiusaus - Yhteishyvä

Porokiusaus

Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(170 g) pekonia
240 g
Poronkäristyslihaa (pakaste)
1 kg
Kiinteitä perunoita
200 g
Leipäjuustoa
2 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Sinappia
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Suikaloi pekonit ja paahda kuumalla pannulla. Nosta joukkoon jäinen poronkäristysliha. Ruskista lihapalaa puolelta toiselle käännellen, kunnes kaikki lihapalat ovat irti ja kypsiä. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi leipäjuusto. Lado uunivuokaan kerroksittain lihaseosta, perunaviipaleita ja leipäjuustopaloja niin, että pinnalle tulee perunaviipaleita. Sekoita paistinpannulla ruokakerma, sinappi ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan perunoiden päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa