Porokiusaus

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(170 g) pekonia
240 gporonkäristyslihaa (pakaste)
1 kgkiinteitä perunoita
200 gleipäjuustoa
2 dlruokakermaa
1 rklsinappia
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi pekonit ja paahda kuumalla pannulla. Nosta joukkoon jäinen poronkäristysliha. Ruskista lihapalaa puolelta toiselle käännellen, kunnes kaikki lihapalat ovat irti ja kypsiä. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi leipäjuusto. Lado uunivuokaan kerroksittain lihaseosta, perunaviipaleita ja leipäjuustopaloja niin, että pinnalle tulee perunaviipaleita. Sekoita paistinpannulla ruokakerma, sinappi ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan perunoiden päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä