Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Poronkäristys uudella tavalla eli finnsteeki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Poron käristyslihaa
1 dl
Vettä
10 kpl
Maustepippuria
3 - 4 kpl
Sipulia
50 g
Voita
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita rautapataan tai paistinpannuun valmiiksi leikattu käristysliha tai ohuita viipaleita jäisestä poronpaistista, vesi, pippurit ja kuoritut, lohkotut sipulit. Keitä alussa sekoittaen ja lopussa kannen alla hauduttaen puolisen tuntia miedolla lämmöllä.Lisää voi ja suola ja jatka hauduttamista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoa käristys pottuvoin kanssa.Jos käristyslihaa ei ole kaupan, voit valmistaa ruoan samaan tapaan myös naudan tai hirven paistista.Tarjoa poronkäristys pottuvoin kanssa. Se on parhaimmillaan perunamuhennosta, johon on käytetty perunoiden keitinlientä ja reilu nokare voita. Jotkut lisäävät pottuvoihin myös pehmeäksi haudutettua sipulisilppua. Silloin se on sipuli-pottuvoita.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 6.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.