Poronkäristys uudella tavalla eli finnsteeki - Yhteishyvä

Poronkäristys uudella tavalla eli finnsteeki

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Poron käristyslihaa
1 dl
Vettä
10 kpl
Maustepippuria
3 - 4 kpl
Sipulia
50 g
Voita
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Laita rautapataan tai paistinpannuun valmiiksi leikattu käristysliha tai ohuita viipaleita jäisestä poronpaistista, vesi, pippurit ja kuoritut, lohkotut sipulit. Keitä alussa sekoittaen ja lopussa kannen alla hauduttaen puolisen tuntia miedolla lämmöllä.Lisää voi ja suola ja jatka hauduttamista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoa käristys pottuvoin kanssa.Jos käristyslihaa ei ole kaupan, voit valmistaa ruoan samaan tapaan myös naudan tai hirven paistista.Tarjoa poronkäristys pottuvoin kanssa. Se on parhaimmillaan perunamuhennosta, johon on käytetty perunoiden keitinlientä ja reilu nokare voita. Jotkut lisäävät pottuvoihin myös pehmeäksi haudutettua sipulisilppua. Silloin se on sipuli-pottuvoita.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 6.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa