Pese perunat. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta perunat. Imeytä kosteus pois laittamalla kattilaan muutama talouspaperiarkki. Silppua poronpaisti. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää liha, piparjuuritahna, ruohosipuli ja mustapippuri. Tarkista maku. Halkaise perunat pituussuunnassa ja nosta vadille. Anna jäähtyä haaleiksi. Nosta perunanpuolikkaille porotahnaa. Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1188
284
17,0 g
10,5 g
21,8 g
2,3 g
1,5 g
9,3 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Piparjuuritahnaa,
2 rkl Silputtua ruohosipulia,
Rouhittua mustapippuria,
Paahdettuja pinjansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli