Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porotahnalla täytetyt perunanpuolikkaat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Varhaisperunoita

Poro-piparjuuritahna

100 g
Poron kylmäsavupaistia
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Paahdettuja pinjansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta perunat. Imeytä kosteus pois laittamalla kattilaan muutama talouspaperiarkki. Silppua poronpaisti. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää liha, piparjuuritahna, ruohosipuli ja mustapippuri. Tarkista maku. Halkaise perunat pituussuunnassa ja nosta vadille. Anna jäähtyä haaleiksi. Nosta perunanpuolikkaille porotahnaa. Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

284

1188

17,0 g

10,5 g

21,8 g

2,3 g

1,5 g

9,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Piparjuuritahnaa,

2 rkl Silputtua ruohosipulia,

Rouhittua mustapippuria,

Paahdettuja pinjansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli