Porotahnalla täytetyt perunanpuolikkaat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvarhaisperunoita

Poro-piparjuuritahna

100 gporon kylmäsavupaistia
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklpiparjuuritahnaa
2 rklsilputtua ruohosipulia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta perunat. Imeytä kosteus pois laittamalla kattilaan muutama talouspaperiarkki. Silppua poronpaisti. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää liha, piparjuuritahna, ruohosipuli ja mustapippuri. Tarkista maku. Halkaise perunat pituussuunnassa ja nosta vadille. Anna jäähtyä haaleiksi. Nosta perunanpuolikkaille porotahnaa. Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Piparjuuritahnaa, 2 rkl Silputtua ruohosipulia, Rouhittua mustapippuria, Paahdettuja pinjansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä