Pese perunat. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta perunat. Imeytä kosteus pois laittamalla kattilaan muutama talouspaperiarkki. Silppua poronpaisti. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää liha, piparjuuritahna, ruohosipuli ja mustapippuri. Tarkista maku. Halkaise perunat pituussuunnassa ja nosta vadille. Anna jäähtyä haaleiksi. Nosta perunanpuolikkaille porotahnaa. Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
284
1188
17,0 g
10,5 g
21,8 g
2,3 g
1,5 g
9,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Piparjuuritahnaa,
2 rkl Silputtua ruohosipulia,
Rouhittua mustapippuria,
Paahdettuja pinjansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli