Porsaan filee savustuspussista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Porsaan filee savustuspussista

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 - 600 g
Maustamatonta porsaan sisäfileetä
1/2 tl
Yrttisuolaa
Mustapippuria myllystä
1 - 2 kpl
Sipulia viipaloituna

ruskistamiseen:

1 rkl
Öljyä

lisäksi:

Savustuspussi (uunissa savustamista varten)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

1. Ota filee huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Kytke uunin alalämpö 250-asteeseen. Mausta filee yrttisuolalla ja mustapippurilla.2. Ruskista pinta pannussa kuumennetussa öljyssä. Nosta filee vadille odottamaan. Aseta uunipelti uunin alimmalle tasolle.3. Pane filee ja sipuliviipaleet savustuspussiin pussin pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta tiiviisti suljettu pussi kuumalle uunipannulle, rei'itetty puoli peltiä vasten. Savustuspussi paisuu kypsentämisen aikana noin 10 cm. Savusta ensimmäiset 15 minuuttia 250-asteessa. Pienennä lämpö 175-asteeseen ja anna fileen kypsyä vielä noin 20 minuuttia.4.Ota pelti pusseineen uunista ja anna fileen vetäytyä avaamatta pussia, noin 10 minuuttia. Leikkaa pussi auki saksilla. Viipaloi filee ja tarjolle esim. lämpimän kuskus-vihannessalaatin kanssa.

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.