Porsaan filee savustuspussista

Nappaa talteen!
| 500 - 600 g | maustamatonta porsaan sisäfileetä |
| 1/2 tl | yrttisuolaa |
| mustapippuria myllystä | |
| 1 - 2 kpl | sipulia viipaloituna |
| Ruskistamiseen: | |
|---|---|
| 1 rkl | öljyä |
| Lisäksi: | |
| savustuspussi (uunissa savustamista varten) | |
- 1.
1. Ota filee huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Kytke uunin alalämpö 250-asteeseen. Mausta filee yrttisuolalla ja mustapippurilla.2. Ruskista pinta pannussa kuumennetussa öljyssä. Nosta filee vadille odottamaan. Aseta uunipelti uunin alimmalle tasolle.3. Pane filee ja sipuliviipaleet savustuspussiin pussin pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta tiiviisti suljettu pussi kuumalle uunipannulle, rei'itetty puoli peltiä vasten. Savustuspussi paisuu kypsentämisen aikana noin 10 cm. Savusta ensimmäiset 15 minuuttia 250-asteessa. Pienennä lämpö 175-asteeseen ja anna fileen kypsyä vielä noin 20 minuuttia.4.Ota pelti pusseineen uunista ja anna fileen vetäytyä avaamatta pussia, noin 10 minuuttia. Leikkaa pussi auki saksilla. Viipaloi filee ja tarjolle esim. lämpimän kuskus-vihannessalaatin kanssa.
Porsaan filee savustuspussista
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 - 600 g | maustamatonta porsaan sisäfileetä |
| 1/2 tl | yrttisuolaa |
| mustapippuria myllystä | |
| 1 - 2 kpl | sipulia viipaloituna |
Ruskistamiseen: | |
| 1 rkl | öljyä |
Lisäksi: | |
| savustuspussi (uunissa savustamista varten) | |
Valmistus
- 1
1. Ota filee huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Kytke uunin alalämpö 250-asteeseen. Mausta filee yrttisuolalla ja mustapippurilla.2. Ruskista pinta pannussa kuumennetussa öljyssä. Nosta filee vadille odottamaan. Aseta uunipelti uunin alimmalle tasolle.3. Pane filee ja sipuliviipaleet savustuspussiin pussin pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta tiiviisti suljettu pussi kuumalle uunipannulle, rei'itetty puoli peltiä vasten. Savustuspussi paisuu kypsentämisen aikana noin 10 cm. Savusta ensimmäiset 15 minuuttia 250-asteessa. Pienennä lämpö 175-asteeseen ja anna fileen kypsyä vielä noin 20 minuuttia.4.Ota pelti pusseineen uunista ja anna fileen vetäytyä avaamatta pussia, noin 10 minuuttia. Leikkaa pussi auki saksilla. Viipaloi filee ja tarjolle esim. lämpimän kuskus-vihannessalaatin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












