Porsaan sisäfilee uunissa

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Porsaan sisäfilee on helppo valmistaa uunissa isommallekin porukalle ja sopii viikonloppuun tai juhlaruoaksi. Kuorruta porsaanfilee sinappi-aprikoosihunnulla ja paista uunissa pehmeän meheväksi. Tarjoa hedelmäisen kermakastikkeen kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(2 pkt, à noin 500 g) porsaan sisäfileetä
1 tlrypsiöljyä
2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
3/4 dlaprikoosimarmeladia
3 rklsinappia

Hedelmäinen kermakastike

2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 dllihan paistolientä
1 rklsoijakastiketta
1 rklsinappia
1/2 dlaprikoosimarmeladia
1 1/4 rklsuurustetta ruskeille kastikkeille

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Poista fileistä kalvot.

    MääräAinesosa
    1 kg(2 pkt, à noin 500 g) porsaan sisäfileetä
  2. 2

    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna rasva paistinpannulla. Ruskista fileet kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä fileet uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
    2 tlsuolaa
  3. 3

    Sekoita aprikoosimarmeladi ja sinappi. Levitä seos fileiden pinnalle. Työnnä paistomittari toisen fileen paksummasta päästä sisään. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes mittari näyttää 72 astetta. Ota paistoliemi talteen ja peittele fileet foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3/4 dlaprikoosimarmeladia
    3 rklsinappia
  4. 4

    Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta. Lisää suuruste kiehuvaan kastikkeeseen samalla hyvin sekoittaen. Keitä minuutti ja kaada kastike tarjoiluastiaan.

    MääräAinesosa
    1/2 dlaprikoosimarmeladia
    1 rklsoijakastiketta
    1 dllihan paistolientä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 1/4 rklsuurustetta ruskeille kastikkeille
    1 rklsinappia
  5. 5

    Leikkaa fileet viipaleiksi. Tarjoa kermakastikkeen sekä kasvisten, perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä