Porsaan sisäfilee uunissa
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Porsaan sisäfilee on helppo valmistaa uunissa isommallekin porukalle ja sopii viikonloppuun tai juhlaruoaksi. Kuorruta porsaanfilee sinappi-aprikoosihunnulla ja paista uunissa pehmeän meheväksi. Tarjoa hedelmäisen kermakastikkeen kera.
| 1 kg | (2 pkt, à noin 500 g) porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3/4 dl | aprikoosimarmeladia |
| 3 rkl | sinappia |
| Hedelmäinen kermakastike | |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 dl | lihan paistolientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 dl | aprikoosimarmeladia |
| 1 1/4 rkl | suurustetta ruskeille kastikkeille |
- 1.
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Poista fileistä kalvot.
- 2.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna rasva paistinpannulla. Ruskista fileet kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä fileet uunivuokaan.
- 3.
Sekoita aprikoosimarmeladi ja sinappi. Levitä seos fileiden pinnalle. Työnnä paistomittari toisen fileen paksummasta päästä sisään. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes mittari näyttää 72 astetta. Ota paistoliemi talteen ja peittele fileet foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
- 4.
Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta. Lisää suuruste kiehuvaan kastikkeeseen samalla hyvin sekoittaen. Keitä minuutti ja kaada kastike tarjoiluastiaan.
- 5.
Leikkaa fileet viipaleiksi. Tarjoa kermakastikkeen sekä kasvisten, perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Porsaan sisäfilee uunissa
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Porsaan sisäfilee on helppo valmistaa uunissa isommallekin porukalle ja sopii viikonloppuun tai juhlaruoaksi. Kuorruta porsaanfilee sinappi-aprikoosihunnulla ja paista uunissa pehmeän meheväksi. Tarjoa hedelmäisen kermakastikkeen kera.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (2 pkt, à noin 500 g) porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3/4 dl | aprikoosimarmeladia |
| 3 rkl | sinappia |
Hedelmäinen kermakastike | |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 dl | lihan paistolientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 dl | aprikoosimarmeladia |
| 1 1/4 rkl | suurustetta ruskeille kastikkeille |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Poista fileistä kalvot.
Määrä Ainesosa 1 kg (2 pkt, à noin 500 g) porsaan sisäfileetä - 2
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna rasva paistinpannulla. Ruskista fileet kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä fileet uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä 2 tl suolaa - 3
Sekoita aprikoosimarmeladi ja sinappi. Levitä seos fileiden pinnalle. Työnnä paistomittari toisen fileen paksummasta päästä sisään. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes mittari näyttää 72 astetta. Ota paistoliemi talteen ja peittele fileet foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3/4 dl aprikoosimarmeladia 3 rkl sinappia - 4
Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta. Lisää suuruste kiehuvaan kastikkeeseen samalla hyvin sekoittaen. Keitä minuutti ja kaada kastike tarjoiluastiaan.
Määrä Ainesosa 1/2 dl aprikoosimarmeladia 1 rkl soijakastiketta 1 dl lihan paistolientä 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1 1/4 rkl suurustetta ruskeille kastikkeille 1 rkl sinappia - 5
Leikkaa fileet viipaleiksi. Tarjoa kermakastikkeen sekä kasvisten, perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Ravintosisältö
335
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
14,2 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
13,7 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
36,3 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
335
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
14,2 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
13,7 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
36,3 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























