Possu-nuudeliwokki

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Vokkiin sopii lihasuikaleiden tilalle myös jauheliha tai nyhtökaura.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) porsaanlihasuikaleita
1 rklöljyä
2 kplporkkanaa
250 gkiinankaalia
1 kplpaprika
1 kpl(200 g) vihreitä pakastepapuja
2 kplvalkosipulinkynttä
25 gtuoretta inkivääriä
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Kastike

3 rklvettä
1 1/2 rklsoijakastiketta
1 rkltomaattisosetta
1 rklruokokidesokeria
1 tlmaissitärkkelysjauhoja

Lisäksi

250 gnuudeleita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja pilko porkkanat. Kääntele jäisiä papuja ja porkkanoita kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu pavuista ja kasvikset saavat hieman väriä. Suikaloi kiinankaali ja paloittele paprika. Lisää puolet öljystä ja kiinankaali sekä paprika pannulle. Paista hetki. Kaada kasvikset syrjään odottamaan. Lisää pannulle loppu öljy ja ruskista possusuikaleet. Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Pane nuudelit pehmenemään kiehuvaan veteen. Valuta nuudelit ja lisää kasvisten kanssa vokkiin. Kuumenna ja kääntele ainekset sekaisin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 25 g Tuoretta inkivääriä, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 rkl vettä, 1 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Maissitärkkelysjauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä