Possu-nuudeliwokki
30 min

Nappaa talteen!
Vokkiin sopii lihasuikaleiden tilalle myös jauheliha tai nyhtökaura.
| 1 kpl | (400 g) porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 250 g | kiinankaalia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | (200 g) vihreitä pakastepapuja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 25 g | tuoretta inkivääriä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 rkl | vettä |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | ruokokidesokeria |
| 1 tl | maissitärkkelysjauhoja |
| Lisäksi | |
| 250 g | nuudeleita |
- 1.
Kuori ja pilko porkkanat. Kääntele jäisiä papuja ja porkkanoita kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu pavuista ja kasvikset saavat hieman väriä. Suikaloi kiinankaali ja paloittele paprika. Lisää puolet öljystä ja kiinankaali sekä paprika pannulle. Paista hetki. Kaada kasvikset syrjään odottamaan. Lisää pannulle loppu öljy ja ruskista possusuikaleet. Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Pane nuudelit pehmenemään kiehuvaan veteen. Valuta nuudelit ja lisää kasvisten kanssa vokkiin. Kuumenna ja kääntele ainekset sekaisin.
Vokkiin sopii lihasuikaleiden tilalle myös jauheliha tai nyhtökaura.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 250 g | kiinankaalia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | (200 g) vihreitä pakastepapuja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 25 g | tuoretta inkivääriä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Kastike | |
| 3 rkl | vettä |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | ruokokidesokeria |
| 1 tl | maissitärkkelysjauhoja |
Lisäksi | |
| 250 g | nuudeleita |
Valmistus
- 1
Kuori ja pilko porkkanat. Kääntele jäisiä papuja ja porkkanoita kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu pavuista ja kasvikset saavat hieman väriä. Suikaloi kiinankaali ja paloittele paprika. Lisää puolet öljystä ja kiinankaali sekä paprika pannulle. Paista hetki. Kaada kasvikset syrjään odottamaan. Lisää pannulle loppu öljy ja ruskista possusuikaleet. Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Pane nuudelit pehmenemään kiehuvaan veteen. Valuta nuudelit ja lisää kasvisten kanssa vokkiin. Kuumenna ja kääntele ainekset sekaisin.
Ravintosisältö
389
Energiaa kcal
1629
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
389
Energiaa kcal
1629
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 25 g Tuoretta inkivääriä, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 rkl vettä, 1 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Maissitärkkelysjauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























