Siirrä filee tukevaan pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin. Anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Pyyhi filee marinadista ja hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista filee öljyssä pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja kaada pohjalle 2 dl vettä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 72–74 astetta. Valuta paistoliemi kattilaan ja kääri filee folioon 15 minuutiksi. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet ja keitä 5–10 minuuttia.
Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
487
2037
32,2 g
14,2 g
10,8 g
9,5 g
—
36,5 g
5,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 rkl Pihvimaustetta,
1 rkl Timjamia,
Öljyä,
2 dl Paistolientä tai osa lihalientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli