Possunfilee ja omena-konjakkikastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Possunfilee ja omena-konjakkikastike

???
Annokset
6
Ruokavalio
Käytä ruoanlaitossa hunajaa, omenahilloa ja konjakkia. Mehevä possunfilee omena-konjakkikastikkeella on syksyistä sadonkorjuuruokaa parhaimmillaan.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Porsaan ulkofileetä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

MARINADI

1 dl
Makeaa soijakastiketta
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Pihvimaustetta
1 rkl
Timjamia

PAISTAMISEEN

Öljyä

OMENA-KONJAKKIKASTIKE

2 dl
Paistolientä tai osa lihalientä
2 dl
Kuohukermaa
4 rkl
Makeaa omenahilloa
2 rkl
Konjakkia
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Sinappia

Näin teet

1

Siirrä filee tukevaan pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin. Anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Pyyhi filee marinadista ja hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista filee öljyssä pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja kaada pohjalle 2 dl vettä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 72–74 astetta. Valuta paistoliemi kattilaan ja kääri filee folioon 15 minuutiksi. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet ja keitä 5–10 minuuttia.

Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g65 g
Proteiinia37 g219 g
Rasvaa32 g193 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2037 12223
Energiaa kcal487 2920

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Pihvimaustetta

  • 1 rkl Timjamia

  • Öljyä

  • 2 dl Paistolientä tai osa lihalientä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g65 g
Proteiinia37 g219 g
Rasvaa32 g193 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2037 12223
Energiaa kcal487 2920

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Pihvimaustetta

  • 1 rkl Timjamia

  • Öljyä

  • 2 dl Paistolientä tai osa lihalientä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.