Siirrä filee tukevaan pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin. Anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Pyyhi filee marinadista ja hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista filee öljyssä pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja kaada pohjalle 2 dl vettä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 72–74 astetta. Valuta paistoliemi kattilaan ja kääri filee folioon 15 minuutiksi. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet ja keitä 5–10 minuuttia.
Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2037
487
32,2 g
14,2 g
10,8 g
9,5 g
—
36,5 g
5,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 rkl Pihvimaustetta,
1 rkl Timjamia,
Öljyä,
2 dl Paistolientä tai osa lihalientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli