Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Possunfilee ja omena-konjakkikastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Käytä ruoanlaitossa hunajaa, omenahilloa ja konjakkia. Mehevä possunfilee omena-konjakkikastikkeella on syksyistä sadonkorjuuruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

1 kg
Porsaan ulkofileetä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Marinadi

1 dl
Makeaa soijakastiketta
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Pihvimaustetta
1 rkl
Timjamia

Paistamiseen

Öljyä

Omena-konjakkikastike

2 dl
Paistolientä tai osa lihalientä
2 dl
Kuohukermaa
4 rkl
Makeaa omenahilloa
2 rkl
Konjakkia
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Sinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Siirrä filee tukevaan pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin. Anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Pyyhi filee marinadista ja hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista filee öljyssä pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja kaada pohjalle 2 dl vettä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 72–74 astetta. Valuta paistoliemi kattilaan ja kääri filee folioon 15 minuutiksi. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet ja keitä 5–10 minuuttia.

Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

487

2037

32,2 g

14,2 g

10,8 g

9,5 g

36,5 g

5,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Pihvimaustetta,

1 rkl Timjamia,

Öljyä,

2 dl Paistolientä tai osa lihalientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli