Possunfilee ja omena-konjakkikastike

Nappaa talteen!
Käytä ruoanlaitossa hunajaa, omenahilloa ja konjakkia. Mehevä possunfilee omena-konjakkikastikkeella on syksyistä sadonkorjuuruokaa parhaimmillaan.
| 1 kg | porsaan ulkofileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 dl | makeaa soijakastiketta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | pihvimaustetta |
| 1 rkl | timjamia |
| Paistamiseen | |
| öljyä | |
| Omena-konjakkikastike | |
| 2 dl | paistolientä tai osa lihalientä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 rkl | makeaa omenahilloa |
| 2 rkl | konjakkia |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
- 1.
Siirrä filee tukevaan pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin. Anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Pyyhi filee marinadista ja hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista filee öljyssä pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja kaada pohjalle 2 dl vettä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 72–74 astetta. Valuta paistoliemi kattilaan ja kääri filee folioon 15 minuutiksi. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet ja keitä 5–10 minuuttia.
Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Possunfilee ja omena-konjakkikastike
Käytä ruoanlaitossa hunajaa, omenahilloa ja konjakkia. Mehevä possunfilee omena-konjakkikastikkeella on syksyistä sadonkorjuuruokaa parhaimmillaan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan ulkofileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Marinadi | |
| 1 dl | makeaa soijakastiketta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | pihvimaustetta |
| 1 rkl | timjamia |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Omena-konjakkikastike | |
| 2 dl | paistolientä tai osa lihalientä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 rkl | makeaa omenahilloa |
| 2 rkl | konjakkia |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
Valmistus
- 1
Siirrä filee tukevaan pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin. Anna lihan marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Pyyhi filee marinadista ja hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista filee öljyssä pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja kaada pohjalle 2 dl vettä. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 72–74 astetta. Valuta paistoliemi kattilaan ja kääri filee folioon 15 minuutiksi. Lisää kattilaan loput kastikkeen aineet ja keitä 5–10 minuuttia.
Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
487
Energiaa kcal
2037
Energiaa kj
32,2 g
Rasvaa
14,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
—
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
5,2 g
Suolaa
487
Energiaa kcal
2037
Energiaa kj
32,2 g
Rasvaa
14,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
—
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
5,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 1 rkl Pihvimaustetta, 1 rkl Timjamia, Öljyä, 2 dl Paistolientä tai osa lihalientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























