Possunribsit ja hedelmäglaze

Nappaa talteen!
| 1 kg | maustettua porsaan grillikylkeä (ribs) |
| Keitinliemi | |
|---|---|
| 5 l | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 2 tl | suolaa |
| Hedelmäglaze-kastike | |
| 2 dl | silputtuja kuivattuja aprikooseja |
| 2 1/2 dl | appelsiinitäysmehua |
| 3 rkl | makeaa soijakastiketta (ketjap manis) |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | silputtua tuoretta inkivääriä |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kiehauta vesi. Lisää kuoritut ja paloitellut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Nosta lihat kiehuvaan veteen ja kuori pinnalta vaahto pois. Keitä kypsiksi, noin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista. Voit keittää lihat jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä seosta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Grillaa ribsit kummaltakin puolelta. Valele ne heti grillaamisen jälkeen glaze-kastikkeella.
Possunribsit ja hedelmäglaze
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | maustettua porsaan grillikylkeä (ribs) |
Keitinliemi | |
| 5 l | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 2 tl | suolaa |
Hedelmäglaze-kastike | |
| 2 dl | silputtuja kuivattuja aprikooseja |
| 2 1/2 dl | appelsiinitäysmehua |
| 3 rkl | makeaa soijakastiketta (ketjap manis) |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | silputtua tuoretta inkivääriä |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi. Lisää kuoritut ja paloitellut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Nosta lihat kiehuvaan veteen ja kuori pinnalta vaahto pois. Keitä kypsiksi, noin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista. Voit keittää lihat jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä seosta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Grillaa ribsit kummaltakin puolelta. Valele ne heti grillaamisen jälkeen glaze-kastikkeella.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












