Possunribsit ja hedelmäglaze

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgmaustettua porsaan grillikylkeä (ribs)

Keitinliemi

5 lvettä
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
10 kplmaustepippuria
3 kpllaakerinlehteä
2 tlsuolaa

Hedelmäglaze-kastike

2 dlsilputtuja kuivattuja aprikooseja
2 1/2 dlappelsiinitäysmehua
3 rklmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2 rkljuoksevaa hunajaa
1 rklsilputtua tuoretta inkivääriä
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi. Lisää kuoritut ja paloitellut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Nosta lihat kiehuvaan veteen ja kuori pinnalta vaahto pois. Keitä kypsiksi, noin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista. Voit keittää lihat jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä seosta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Grillaa ribsit kummaltakin puolelta. Valele ne heti grillaamisen jälkeen glaze-kastikkeella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025