Possunribsit ja hedelmäglaze - Yhteishyvä

Possunribsit ja hedelmäglaze

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Maustettua porsaan grillikylkeä (ribs)

KEITINLIEMI

5 l
Vettä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
10 kpl
Maustepippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
2 tl
Suolaa

HEDELMÄGLAZE-KASTIKE

2 dl
Silputtuja kuivattuja aprikooseja
2 1/2 dl
Appelsiinitäysmehua
3 rkl
Makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Silputtua tuoretta inkivääriä
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kiehauta vesi. Lisää kuoritut ja paloitellut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Nosta lihat kiehuvaan veteen ja kuori pinnalta vaahto pois. Keitä kypsiksi, noin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista. Voit keittää lihat jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä seosta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Grillaa ribsit kummaltakin puolelta. Valele ne heti grillaamisen jälkeen glaze-kastikkeella.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 17.6.2013
Muokattu: 15.3.2019
Jaa Somessa