Laita mustekalat kattilaan valkoviinin ja kuorittujen valkosipulien kanssa. Lisää sen verran vettä että mustekalat peittyvät. Keitä keskilämmöllä, kunnes mustekala on pehmeää (n. 45 minuuttia). Kokeile pehmeyttä terävän veitsen kärjellä mustekalan paksummasta päästä.
Valuta vesi pois. Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Paista grillissä tai kuumassa öljyssä pannulla muutama minuutti. Pyöräytä päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Tarjoa rapeiden perunoiden, majoneesin ja tomaattikastikkeen kanssa.
Patatas bravas
Kuori perunat. Leikkaa ne kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Lämmitä pastakastike. Tarjoa perunat kastikkeen ja valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
705
2950
33,0 g
5,0 g
39,8 g
2,0 g
2,5 g
50,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä,
paahdettuja perunoita,
valkosipulimajoneesia,
tomaattikastiketta,
sormisuolaa,
muutama kierros mustapippuria myllystä,
valkosipulilla maustettua majoneesia,
valmista tomaattipastakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli