Pulpo ja patatas bravas | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pulpo ja patatas bravas.

Pulpo ja patatas bravas

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Pulpo ja patatas bravas, resepti johon kannattaa tutustua.

Ainekset

1 kg
puhdistettua ‘pulpo’mustekalaa
2 1/2 dl
valkoviiniä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

tarjoiluun

paahdettuja perunoita
valkosipulimajoneesia
tomaattikastiketta

patatas bravas

1 kg
kiinteitä perunoita
2 rkl
oliiviöljyä
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

lisäksi

valkosipulilla maustettua majoneesia
valmista tomaattipastakastiketta

Valmistus

1

Laita mustekalat kattilaan valkoviinin ja kuorittujen valkosipulien kanssa. Lisää sen verran vettä että mustekalat peittyvät. Keitä keskilämmöllä, kunnes mustekala on pehmeää (n. 45 minuuttia). Kokeile pehmeyttä terävän veitsen kärjellä mustekalan paksummasta päästä.

Valuta vesi pois. Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Paista grillissä tai kuumassa öljyssä pannulla muutama minuutti. Pyöräytä päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Tarjoa rapeiden perunoiden, majoneesin ja tomaattikastikkeen kanssa.

1 kg
puhdistettua ‘pulpo’mustekalaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 1/2 dl
valkoviiniä
1 dl
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2

Patatas bravas

Kuori perunat. Leikkaa ne kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

muutama kierros mustapippuria myllystä
sormisuolaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 kg
kiinteitä perunoita
3

Lämmitä pastakastike. Tarjoa perunat kastikkeen ja valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.

valmista tomaattipastakastiketta
valkosipulilla maustettua majoneesia
valkosipulimajoneesia
tomaattikastiketta
paahdettuja perunoita
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.6.2018
Muokattu: 1.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Koko resepti

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sormisuolaa,

mustapippuria myllystä,

paahdettuja perunoita,

valkosipulimajoneesia,

tomaattikastiketta,

sormisuolaa,

muutama kierros mustapippuria myllystä,

valkosipulilla maustettua majoneesia,

valmista tomaattipastakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli