Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pulpo ja patatas bravas, resepti johon kannattaa tutustua.
| 1 kg | puhdistettua ‘pulpo’mustekalaa |
| 2 1/2 dl | valkoviiniä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| paahdettuja perunoita | |
| valkosipulimajoneesia | |
| tomaattikastiketta | |
| Patatas bravas | |
| 1 kg | kiinteitä perunoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| Lisäksi | |
| valkosipulilla maustettua majoneesia | |
| valmista tomaattipastakastiketta | |
Laita mustekalat kattilaan valkoviinin ja kuorittujen valkosipulien kanssa. Lisää sen verran vettä että mustekalat peittyvät. Keitä keskilämmöllä, kunnes mustekala on pehmeää (n. 45 minuuttia). Kokeile pehmeyttä terävän veitsen kärjellä mustekalan paksummasta päästä.
Valuta vesi pois. Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Paista grillissä tai kuumassa öljyssä pannulla muutama minuutti. Pyöräytä päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Tarjoa rapeiden perunoiden, majoneesin ja tomaattikastikkeen kanssa.
Patatas bravas
Kuori perunat. Leikkaa ne kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Lämmitä pastakastike. Tarjoa perunat kastikkeen ja valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Pulpo ja patatas bravas, resepti johon kannattaa tutustua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | puhdistettua ‘pulpo’mustekalaa |
| 2 1/2 dl | valkoviiniä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Tarjoiluun | |
| paahdettuja perunoita | |
| valkosipulimajoneesia | |
| tomaattikastiketta | |
Patatas bravas | |
| 1 kg | kiinteitä perunoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Lisäksi | |
| valkosipulilla maustettua majoneesia | |
| valmista tomaattipastakastiketta | |
Laita mustekalat kattilaan valkoviinin ja kuorittujen valkosipulien kanssa. Lisää sen verran vettä että mustekalat peittyvät. Keitä keskilämmöllä, kunnes mustekala on pehmeää (n. 45 minuuttia). Kokeile pehmeyttä terävän veitsen kärjellä mustekalan paksummasta päästä.
Valuta vesi pois. Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Paista grillissä tai kuumassa öljyssä pannulla muutama minuutti. Pyöräytä päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Tarjoa rapeiden perunoiden, majoneesin ja tomaattikastikkeen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | puhdistettua ‘pulpo’mustekalaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 1/2 dl | valkoviiniä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä |
Patatas bravas
Kuori perunat. Leikkaa ne kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| sormisuolaa | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kg | kiinteitä perunoita |
Lämmitä pastakastike. Tarjoa perunat kastikkeen ja valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| valmista tomaattipastakastiketta | |
| valkosipulilla maustettua majoneesia | |
| valkosipulimajoneesia | |
| tomaattikastiketta | |
| paahdettuja perunoita |
705
Energiaa kcal
2950
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
50,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
705
Energiaa kcal
2950
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
50,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, mustapippuria myllystä, paahdettuja perunoita, valkosipulimajoneesia, tomaattikastiketta, sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä, valkosipulilla maustettua majoneesia, valmista tomaattipastakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli