Paahda punajuuri kokonaisena 180-asteisessa uunissa kypsäksi, noin tunnin verran. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi.
Aja kaikki aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi kutterissa.
Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana kun seos on hienontunut. Tarjoile punajuuri-hummus esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai dippinä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
126
526
13,5 g
1,8 g
0,5 g
—
0,5 g
1,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Iso punajuuri,
1 prk kikherneitä,
Puolikkaan sitruunanmehu,
suolaa,
pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli