Punajuuri-hummus
Punajuuri-hummus
Yhteistyössä

Punajuuri-hummus

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Punajuuri-hummus tuo hyvää vaihtelua perinteiselle hummukselle. Punajuuri antaa oman säväyksensä tuttuun kikhernetahnaan ja punajuuri-hummus toimiikin erinomaisesti esimerkiksi leivänpäällisenä tai dippinä tuoreille kasviksille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
iso punajuuri
1 prk kikherneitä
puolikkaan sitruunanmehu
suolaa
pippuria
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkltahinia
1/2 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Paahda punajuuri kokonaisena 180-asteisessa uunissa kypsäksi, noin tunnin verran. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi.

    MääräAinesosa
    iso punajuuri
  2. 2

    Aja kaikki aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi kutterissa.

    MääräAinesosa
    1 prk kikherneitä
    1 rkltahinia
    puolikkaan sitruunanmehu
    2 kplvalkosipulinkynttä
    suolaa
    pippuria
  3. 3

    Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana kun seos on hienontunut. Tarjoile punajuuri-hummus esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai dippinä.

    MääräAinesosa
    1/2 dloliiviöljyä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso punajuuri, 1 prk kikherneitä, Puolikkaan sitruunanmehu, suolaa, pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
10.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä