Paahda punajuuri kokonaisena 180-asteisessa uunissa kypsäksi, noin tunnin verran. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi.
Aja kaikki aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi kutterissa.
Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana kun seos on hienontunut. Tarjoile punajuuri-hummus esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai dippinä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
526
126
13,5 g
1,8 g
0,5 g
—
0,5 g
1,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Iso punajuuri,
1 prk kikherneitä,
Puolikkaan sitruunanmehu,
suolaa,
pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli