Punajuuri-hummus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuuri-hummus

Punajuuri-hummus

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuri-hummus tuo hyvää vaihtelua perinteiselle hummukselle. Punajuuri antaa oman säväyksensä tuttuun kikhernetahnaan ja punajuuri-hummus toimiikin erinomaisesti esimerkiksi leivänpäällisenä tai dippinä tuoreille kasviksille.

Ruokavaliot

Ainekset

Iso punajuuri
1 prk kikherneitä
Puolikkaan sitruunanmehu
suolaa
pippuria
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
tahinia
1/2 dl
oliiviöljyä

Valmistus

1

Paahda punajuuri kokonaisena 180-asteisessa uunissa kypsäksi, noin tunnin verran. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi.

Iso punajuuri
2

Aja kaikki aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi kutterissa.

1 prk kikherneitä
1 rkl
tahinia
Puolikkaan sitruunanmehu
2 kpl
valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
3

Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana kun seos on hienontunut. Tarjoile punajuuri-hummus esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai dippinä.

1/2 dl
oliiviöljyä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

526

126

13,5 g

1,8 g

0,5 g

0,5 g

1,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Iso punajuuri,

1 prk kikherneitä,

Puolikkaan sitruunanmehu,

suolaa,

pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli