Punajuuri-suolapähkinäsalaatti

Suolapähkinät korostavat hienosti punajuuren lempeää makua. Viimeistele punajuuri-suolapähkinäsalaatti rucolalla ja oliiviöljykastikkeella. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpunajuurta
1 kplpieni punasipuli
1 kplruukku rucolaa
3/4 dlsuolapähkinöitä
2 rkloliiviöljyä
1 rklsitruunamehua
sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret. Suikaloi punasipuli ja nosta kulhoon, jossa on kylmää vettä ja muutamia jääpaloja. Anna sipuleiden ”rapeutua” jääkaapissa 15 minuuttia. Huuhtele ja revi rucola tarjoiluvadille. Murskaa pähkinät. Nostele salaatin päälle punajuuret, valutetut punasipulit ja pähkinät. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mausteista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sokeria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä