Punajuuri-suolapähkinäsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuuri-suolapähkinäsalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suolapähkinät korostavat hienosti punajuuren lempeää makua. Viimeistele punajuuri-suolapähkinäsalaatti rucolalla ja oliiviöljykastikkeella. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä.

Ainekset

4 kpl
Punajuurta
1 kpl
Pieni punasipuli
1 kpl
Ruukku rucolaa
3/4 dl
Suolapähkinöitä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Sitruunamehua
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret. Suikaloi punasipuli ja nosta kulhoon, jossa on kylmää vettä ja muutamia jääpaloja. Anna sipuleiden ”rapeutua” jääkaapissa 15 minuuttia. Huuhtele ja revi rucola tarjoiluvadille. Murskaa pähkinät. Nostele salaatin päälle punajuuret, valutetut punasipulit ja pähkinät. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mausteista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

678

162

12,3 g

1,8 g

7,3 g

6,5 g

3,3 g

3,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli