Punajuuri-suolapähkinäsalaatti - Yhteishyvä

Punajuuri-suolapähkinäsalaatti

???
Suolapähkinät korostavat hienosti punajuuren lempeää makua. Viimeistele punajuuri-suolapähkinäsalaatti rucolalla ja oliiviöljykastikkeella. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Punajuurta
1 kpl
Pieni punasipuli
1 kpl
Ruukku rucolaa
3/4 dl
Suolapähkinöitä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Sitruunamehua
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret. Suikaloi punasipuli ja nosta kulhoon, jossa on kylmää vettä ja muutamia jääpaloja. Anna sipuleiden ”rapeutua” jääkaapissa 15 minuuttia. Huuhtele ja revi rucola tarjoiluvadille. Murskaa pähkinät. Nostele salaatin päälle punajuuret, valutetut punasipulit ja pähkinät. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mausteista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g29 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa12 g49 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj678 2712
Energiaa kcal162 648

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sokeria

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g29 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa12 g49 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj678 2712
Energiaa kcal162 648

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sokeria

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.