Punajuuri-vuohenjuustokupit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpunajuurta
1 kplsitruuna
200 gvuohenmaitojuustoa
1 kplranskankermaa (150 g)
2 rklhienonnettua tuoretta basilikaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
rucolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä punajuuret kuorineen puolikkaan sitruuna kanssa juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Hienonna vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja pehmennä ranskankermalla. Mausta seos puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella, hienonnetulla basilikalla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Vuoraa pienet uuniannosvuoat tai isot kahvikupit kelmulla. Asettele pohjalle ja reunoille punajuuriviipaleita.Täytä vuoat vuohenjuustoseoksella. Peitä vuokien pinnat punajuuriviipaleilla. Peitä vuoat kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.Kumoa vuoat tarjoilulautasille ja tarjoile rucolasalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025