Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mausteet, öljy ja punajuuriraaste. Alusta joukkoon sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Anna kohota 1 tunti.
Vaivaa taikina leivinpöydällä tasaiseksi ja painele kahteen pieneen tai yhteen isoon voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
Anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla. Tee pintaan saksilla viiltoja ja painele juusto paloina puoliksi leivän sisään. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1319
5520
38,0 g
9,0 g
191,5 g
25,5 g
12,5 g
44,5 g
7,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli