Punajuurileipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuurileipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Leivo maukas leipä, jota sopii tarjota vieraillekin tai viedä vaikka tuliaisiksi. Punajuurileivässä on mausteena rosmariinia ja päällä vuohenjuustoa ja siemeniä.

Ainekset

3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 tl
Suolaa
2 tl
Rosmariinia
1 rkl
Siirappia
2 rkl
Öljyä
200 g
(n. 3 dl) raastettua punajuurta
7 dl
Hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

voiteluun

1 kpl
Muna

päälle

100 g
Vuohenmaitojuustoa (valkohome)
3 rkl
Siemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mausteet, öljy ja punajuuriraaste. Alusta joukkoon sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Anna kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä tasaiseksi ja painele kahteen pieneen tai yhteen isoon voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla. Tee pintaan saksilla viiltoja ja painele juusto paloina puoliksi leivän sisään. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5481

1310

38,0 g

9,0 g

191,5 g

25,5 g

11,5 g

43,0 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

2 tl Suolaa,

2 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli