Punajuurileipä

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Leivo maukas leipä, jota sopii tarjota vieraillekin tai viedä vaikka tuliaisiksi. Punajuurileivässä on mausteena rosmariinia ja päällä vuohenjuustoa ja siemeniä.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlmaitoa
25 ghiivaa
2 tlsuolaa
2 tlrosmariinia
1 rklsiirappia
2 rklöljyä
200 g(n. 3 dl) raastettua punajuurta
7 dlhiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Voiteluun

1 kplmuna

Päälle

100 gvuohenmaitojuustoa (valkohome)
3 rklsiemeniä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mausteet, öljy ja punajuuriraaste. Alusta joukkoon sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Anna kohota 1 tunti.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    3 dlmaitoa
    2 tlrosmariinia
    1 rklsiirappia
    2 rklöljyä
    200 g(n. 3 dl) raastettua punajuurta
    7 dlhiivaleipä- tai vehnäjauhoja
    2 tlsuolaa
  2. 2

    Vaivaa taikina leivinpöydällä tasaiseksi ja painele kahteen pieneen tai yhteen isoon voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

  3. 3

    Anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla. Tee pintaan saksilla viiltoja ja painele juusto paloina puoliksi leivän sisään. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
    100 gvuohenmaitojuustoa (valkohome)
    3 rklsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä