Punajuurilohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuurilohi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tarjoa lohi piparjuurismetanan kanssa.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
Tuoretta tilliä

mausteliemi

2 kpl
Punajuurta
4 dl
Vettä
1 1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 tl
Kokonaisia maustepippureita
1 tl
Sinapinsiemeniä
1 kpl
Laakerinlehti

piparjuurismetana

2 kpl
Smetanaa
2 1/2 rkl
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolautua jääkaapissa yön yli. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja lisää punajuuriviipaleet liemeen. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. Jäähdytä liemi kylmäksi. Pyyhi lohifilee ja leikkaa nahattomaksi. Leikkaa filee kuutioiksi ja aseta kulhoon kerroksittain lohipaloja ja punajuuriviipaleita. Kaada päälle kylmä mausteliemi ja peitä kelmulla. Anna maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lohipalat piparjuurismetanan kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1045

250

17,3 g

8,3 g

12,6 g

12,6 g

0,5 g

10,1 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Karkeaa merisuolaa,

Tuoretta tilliä,

4 dl Vettä,

1 rkl Suolaa,

1 tl Kokonaisia maustepippureita,

1 tl Sinapinsiemeniä,

Laakerinlehti,

2,5 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli