Punajuurilohi
Ainekset
Mausteliemi
Piparjuurismetana
Valmistus
Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolautua jääkaapissa yön yli. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja lisää punajuuriviipaleet liemeen. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. Jäähdytä liemi kylmäksi. Pyyhi lohifilee ja leikkaa nahattomaksi. Leikkaa filee kuutioiksi ja aseta kulhoon kerroksittain lohipaloja ja punajuuriviipaleita. Kaada päälle kylmä mausteliemi ja peitä kelmulla. Anna maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lohipalat piparjuurismetanan kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
250
1045
17,3 g
8,3 g
12,6 g
12,6 g
0,5 g
10,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Karkeaa merisuolaa,
Tuoretta tilliä,
4 dl Vettä,
1 rkl Suolaa,
1 tl Kokonaisia maustepippureita,
1 tl Sinapinsiemeniä,
Laakerinlehti,
2,5 rkl Piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli