Tarjoa lohi piparjuurismetanan kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
1 rklkarkeaa merisuolaa
tuoretta tilliä

Mausteliemi

2 kplpunajuurta
4 dlvettä
1 1/2 dlvalkoviinietikkaa
1 dlsokeria
1 rklsuolaa
1 tlkokonaisia maustepippureita
1 tlsinapinsiemeniä
1 kpllaakerinlehti

Piparjuurismetana

2 kplsmetanaa
2 1/2 rklpiparjuuritahnaa

Valmistus

  1. 1

    Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolautua jääkaapissa yön yli. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja lisää punajuuriviipaleet liemeen. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. Jäähdytä liemi kylmäksi. Pyyhi lohifilee ja leikkaa nahattomaksi. Leikkaa filee kuutioiksi ja aseta kulhoon kerroksittain lohipaloja ja punajuuriviipaleita. Kaada päälle kylmä mausteliemi ja peitä kelmulla. Anna maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lohipalat piparjuurismetanan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Karkeaa merisuolaa, Tuoretta tilliä, 4 dl Vettä, 1 rkl Suolaa, 1 tl Kokonaisia maustepippureita, 1 tl Sinapinsiemeniä, Laakerinlehti, 2,5 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025