Punajuurimunat

Arvostele resepti
6 Kappaletta

Useita tunteja

Etikkapunajuuren liemestä saat helpon ja pirteän värisen marinadin kananmunille. Tarjoa punajuurimunia esimerkiksi brunssilla tai pääsiäispöydässä.

Ainekset

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa

Marinadi

1 1/2 dletikkapunajuurien lientä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
  2. 2

    Sekoita marinadin ainekset. Nosta kananmunat rasiaan tai pakastuspussiin. Lisää marinadi ja sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi. Kääntele munia 1–2 kertaa marinoinnin aikana.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1 1/2 dletikkapunajuurien lientä

Katso lisää ideoita kananmunien marinointiin:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä