Punajuurimunat
Useita tunteja (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marinoi kananmunat pirteän pinkeiksi !Etikkapunajuuren liemestä saat helpon ja kauniin värisen marinadin kananmunille. Punajuurimunat sopivat vaikka brunssille.
| 6 kpl | kananmunaa |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | etikkapunajuurien lientä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori jäähtyneenä.
- 2.
Sekoita marinadin ainekset. Nosta kananmunat rasiaan tai pakastuspussiin. Lisää marinadi ja sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi. Kääntele munia 1–2 kertaa marinoinnin aikana.
Punajuurimunat
Marinoi kananmunat pirteän pinkeiksi !Etikkapunajuuren liemestä saat helpon ja kauniin värisen marinadin kananmunille. Punajuurimunat sopivat vaikka brunssille.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | kananmunaa |
Marinadi | |
| 1 1/2 dl | etikkapunajuurien lientä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori jäähtyneenä.
Määrä Ainesosa 6 kpl kananmunaa - 2
Sekoita marinadin ainekset. Nosta kananmunat rasiaan tai pakastuspussiin. Lisää marinadi ja sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi. Kääntele munia 1–2 kertaa marinoinnin aikana.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl etikkapunajuurien lientä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/4 tl suolaa
Katso lisää ideoita kananmunien marinointiin:
Ravintosisältö
74
Energiaa kcal
311
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,2 g
Hiilihydraatteja
0,2 g
Sokereita
—
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
74
Energiaa kcal
311
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,2 g
Hiilihydraatteja
0,2 g
Sokereita
—
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl etikkapunajuurien lientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























