Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makea päärynä, mehevä punajuuri ja suolainen fetajuusto kohtaavat juhlavassa salaatissa. Appelsiinilla ja punaviinietikalla piristetty kastike kruunaa kokonaisuuden.

Ainekset

4 kpl
Punajuurta
2 kpl
Päärynää
1 kpl
ruukku salaattia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
hasselpähkinöitä
1 kpl
ruukku basilikaa hienonnettuna

Salaatinkastike

1 rkl
Appelsiinimehua
1 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
vahvaa sinappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi runsaassa vedessä. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi jäähtyneenä.

4 kpl
Punajuurta
2

Kuori ja leikkaa päärynät suupaloiksi. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Valuta feta ja leikkaa tai murenna paloiksi. Hienonna pähkinät.

2 kpl
Päärynää
1 kpl
ruukku salaattia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
hasselpähkinöitä
3

Aseta salaatti ja basilika tarjoiluastialle. Lado päälle punajuuret ja päärynät. Ripottele pinnalle feta ja pähkinät.

1 kpl
ruukku basilikaa hienonnettuna
4

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset. Tarjoa kastike erikseen.

1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
1 tl
vahvaa sinappia
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Appelsiinimehua
Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.8.2006
|
Muokattu: 22.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1570

29,5 g

9,3 g

11,8 g

11,8 g

7,0 g

12,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli