Punajuurisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Makea päärynä, mehevä punajuuri ja suolainen fetajuusto kohtaavat juhlavassa salaatissa. Appelsiinilla ja punaviinietikalla piristetty kastike kruunaa kokonaisuuden.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpunajuurta
2 kplpäärynää
1 kplruukku salaattia
200 g(1 pkt) fetajuustoa
1 dlhasselpähkinöitä
1 kplruukku basilikaa hienonnettuna

Salaatinkastike

1 rklappelsiinimehua
1 rklpunaviinietikkaa
2 rkloliiviöljyä
1 tlvahvaa sinappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi runsaassa vedessä. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    4 kplpunajuurta
  2. 2

    Kuori ja leikkaa päärynät suupaloiksi. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Valuta feta ja leikkaa tai murenna paloiksi. Hienonna pähkinät.

    MääräAinesosa
    2 kplpäärynää
    1 kplruukku salaattia
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1 dlhasselpähkinöitä
  3. 3

    Aseta salaatti ja basilika tarjoiluastialle. Lado päälle punajuuret ja päärynät. Ripottele pinnalle feta ja pähkinät.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa hienonnettuna
  4. 4

    Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset. Tarjoa kastike erikseen.

    MääräAinesosa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    1 tlvahvaa sinappia
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 rklappelsiinimehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä