Punajuurisämpylät

Nappaa talteen!
| 7 dl | rasvatonta piimää |
| 50 g | hiivaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 4 dl | keitettyä, raastettua punajuurta |
| 1 tl | oreganoa |
| 10 dl | hiivaleipäjauhoja |
- 1.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, punajuuriraaste ja oregano. Alusta taikinaan jauhot. Anna kohota peitettynä noin ½ tunnin ajan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota niitä puolen tunnin ajan leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele pinnat vedellä ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Punajuurisämpylät
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | rasvatonta piimää |
| 50 g | hiivaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 4 dl | keitettyä, raastettua punajuurta |
| 1 tl | oreganoa |
| 10 dl | hiivaleipäjauhoja |
Valmistus
- 1
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, punajuuriraaste ja oregano. Alusta taikinaan jauhot. Anna kohota peitettynä noin ½ tunnin ajan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota niitä puolen tunnin ajan leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele pinnat vedellä ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























