Punajuurisämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuurisämpylät

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

7 dl
Rasvatonta piimää
50 g
Hiivaa
1/2 dl
Öljyä
1 tl
Suolaa
4 dl
Keitettyä, raastettua punajuurta
1 tl
Oreganoa
10 dl
Hiivaleipäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, punajuuriraaste ja oregano. Alusta taikinaan jauhot. Anna kohota peitettynä noin ½ tunnin ajan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota niitä puolen tunnin ajan leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele pinnat vedellä ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.