Punajuurisämpylät

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
7 dlrasvatonta piimää
50 ghiivaa
1/2 dlöljyä
1 tlsuolaa
4 dlkeitettyä, raastettua punajuurta
1 tloreganoa
10 dlhiivaleipäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, punajuuriraaste ja oregano. Alusta taikinaan jauhot. Anna kohota peitettynä noin ½ tunnin ajan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota niitä puolen tunnin ajan leivinpaperin päällä uunipellillä. Voitele pinnat vedellä ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä