Punakaalisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raikas punakaalisalaatti maistuu liharuokien kera.

Ainekset

300 g
Punakaalia
100 g
Lehtikaalia
1 kpl
Omena
1 kpl
Persimoni
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
1 dl
Saksanpähkinöitä

limetti-hunajakastike

1 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
2 tl
Hunajaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta punakaali. Revi lehtikaalit irti varsistaan. Kiehauta lehdet nopeasti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita kastikkeen ainekset kulhoon. Pese omena ja suikaloi kastikkeen joukkoon. Pese ja paloittele persimoni. Hienonna persilja. Paahda ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

625

150

11,3 g

1,3 g

7,8 g

7,8 g

2,8 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limetin mehu,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli