Punastuva Caesar-kastike
Kappaleita
1
Ruokavalio
Ainekset
2 dl
(kevyt)majoneesia
2 dl
Raastettua parmesaania
1/2 kpl
Anjovisfileitä
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 tl
Dijoninsinappia
4 dl
Tomaattimehua
1/2 - 1 dl
Oliiviöljyä
Tilkka sitruunamehua halutessasi
Hiukan cayennenpippuria
LISÄKSI:
1 kg
Kasviksia
Näin teet
1
Valmista kastike monitoimikoneessa tai korkeassa kannussa sauvasekoittimella. Lisää majoneesin joukkoon raastettu parmesaani, valutetut anjovikset ja sinappi. Soseuta ainekset ja lisää ohuena nauhana tomaattimehu ja öljy. Mausta. Voit sekoittaa salaatin valmiiksi tai asetella isolle vadille omiksi ryhmikseen esim. salaatti- ja kurkkusuikaleita, tomaatinlohkoja, melonikuutioita, suikaloitua lehtiselleriä, herkkusieniviipaleita, oliiveja. Tarjoa kastike erikseen.
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
Muokattu: 15.11.2018