Puolukka-omenaritarit

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Rikasta köyhät ritarit ihanalla hillokkeella! Tarjoa perinteiset ritarit nopeasti valmistuvan, raikkaan puolukka-omenahillokkeen kanssa. Paista jälkiruoka pullaviipaleista tai hyödynnä yli jääneet vaaleat leipäviipaleet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpullaviipaleita
2 dlmaitoa
1 kplkananmuna
1 rklsokeria

Hilloke

1 kpliso omena
1 dlpuolukoita
2 rklsokeria

Paistamiseen

voita tai margariinia

Lisäksi

1 dlvispikermaa

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin hilloke. Kuori ja paloittele omena kattilaan. Lisää puolukat ja sokeri. Kuumenna hiljalleen, kunnes omena osittain soseutuu. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kpliso omena
    1 dlpuolukoita
    2 rklsokeria
  2. 2

    Vatkaa maito ja kananmuna tasaiseksi seokseksi ja mausta seos sokerilla.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    1 kplkananmuna
    1 rklsokeria
  3. 3

    Kastele pullaviipaleet muna-maitoseokseen ja paista ne rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
  4. 4

    Vaahdota kerma sähkövatkaimella ja mausta halutessasi sokerilla (1 tl). Tarjoa ritarit hillokkeen ja kermavaahtonokareen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlvispikermaa

Hyvästi hävikki: Käytä köyhiin ritareihin ylijääneet pulla- tai leipäiviipaleet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl pullaviipaleita, Voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä