Puolukka-rahkapiirakka
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Puolukka-rahkapiirakka tuo syksyn maut kahvipöytään. Piirakka leivotaan pullapohjaan ja koristellaan taikinaristikolla. Reseptillä valmistuu pellillinen puolukkapiirakkaa.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | pakastepuolukoita |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja osa jauhoista. Vaivaa hyvin hetki. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- 2.
Ota taikinasta 1/5 syrjään ristikkoa varten. Levitä puhdas keittiöliina leivinpöydälle ja aseta päälle leivinpaperiarkki. Kauli taikina jauhotetulla leivinarkilla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä leivinpaperin kera uunipellille. Painele niin, että reunat nousevat hieman korkeammiksi.
- 3.
Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos taikinalle. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita säikeitä. Aseta ne piirakan pinnalle ristikon muotoon. Voitele reunat ja ristikko sekoitetulla munalla.
- 4.
Sekoita kulhossa jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele seos ristikoiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Puolukka-rahkapiirakka
Puolukka-rahkapiirakka tuo syksyn maut kahvipöytään. Piirakka leivotaan pullapohjaan ja koristellaan taikinaristikolla. Reseptillä valmistuu pellillinen puolukkapiirakkaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
Täyte | |
| 400 g | (2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | pakastepuolukoita |
| 1 rkl | perunajauhoja |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja osa jauhoista. Vaivaa hyvin hetki. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) hiivaa 2 1/2 dl maitoa 1 1/2 dl sokeria 1 tl kardemummaa 1 tl suolaa 1 kpl kananmuna 8 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia - 2
Ota taikinasta 1/5 syrjään ristikkoa varten. Levitä puhdas keittiöliina leivinpöydälle ja aseta päälle leivinpaperiarkki. Kauli taikina jauhotetulla leivinarkilla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä leivinpaperin kera uunipellille. Painele niin, että reunat nousevat hieman korkeammiksi.
- 3
Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos taikinalle. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita säikeitä. Aseta ne piirakan pinnalle ristikon muotoon. Voitele reunat ja ristikko sekoitetulla munalla.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa 2 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1 kpl kananmuna - 4
Sekoita kulhossa jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele seos ristikoiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl perunajauhoja 2 1/2 dl pakastepuolukoita
Ravintosisältö
215
Energiaa kcal
898
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
215
Energiaa kcal
898
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























