Puolukka rönttöset - Yhteishyvä

Puolukka rönttöset

Puolukka rönttöset
Kappaleita
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
250°C
Ruokavalio
Rönttöset valmistuvat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele rönttöset maito-, vesi- ja rasvasekoitteella.
Jaa Somessa

Ainekset

KUORITAIKINA:

1 1/2 dl
Kylmää vettä
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja

TÄYTE:

500 g
Perunoita
1 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
3 dl
Puolukkasurvosta

VOITELUUN:

Sulatettua rasvaa ja vettä tai maitoa

Näin teet

1

Keitä täytettä varten perunat ja soseuta ne. Lisää joukkoon jauhot ja anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita imeltyneeseen seokseen survotut puolukat. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.Valmista taikina sekoittamalla veteen jauhot ja suola. Kauli taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan noin 15 cm kokoisia ohuita kuoria. Levitä täyte kuorille. Käännä reunoja sentin verran sisäänpäin ja rypytä karjalanpiirakoiden tapaan.Paista rönttöset 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina. Sulata rasva ja sekoita joukkoon 1/4 vettä tai maitoa. Voitele puolukkarönttöset siveltimellä ja jäähdytä leivinpaperin ja liinan alla.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 14.1.2019
Jaa Somessa