Puolukka rönttöset
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Rönttöset valmistuvat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele rönttöset maito-, vesi- ja rasvasekoitteella.
| Kuoritaikina: | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | kylmää vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| Täyte: | |
| 500 g | perunoita |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 dl | puolukkasurvosta |
| Voiteluun: | |
| sulatettua rasvaa ja vettä tai maitoa | |
- 1.
Keitä täytettä varten perunat ja soseuta ne. Lisää joukkoon jauhot ja anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita imeltyneeseen seokseen survotut puolukat. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.Valmista taikina sekoittamalla veteen jauhot ja suola. Kauli taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan noin 15 cm kokoisia ohuita kuoria. Levitä täyte kuorille. Käännä reunoja sentin verran sisäänpäin ja rypytä karjalanpiirakoiden tapaan.Paista rönttöset 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina. Sulata rasva ja sekoita joukkoon 1/4 vettä tai maitoa. Voitele puolukkarönttöset siveltimellä ja jäähdytä leivinpaperin ja liinan alla.
Puolukka rönttöset
Rönttöset valmistuvat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele rönttöset maito-, vesi- ja rasvasekoitteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kuoritaikina: | |
| 1 1/2 dl | kylmää vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruisjauhoja |
Täyte: | |
| 500 g | perunoita |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 dl | puolukkasurvosta |
Voiteluun: | |
| sulatettua rasvaa ja vettä tai maitoa | |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Keitä täytettä varten perunat ja soseuta ne. Lisää joukkoon jauhot ja anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita imeltyneeseen seokseen survotut puolukat. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.Valmista taikina sekoittamalla veteen jauhot ja suola. Kauli taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan noin 15 cm kokoisia ohuita kuoria. Levitä täyte kuorille. Käännä reunoja sentin verran sisäänpäin ja rypytä karjalanpiirakoiden tapaan.Paista rönttöset 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina. Sulata rasva ja sekoita joukkoon 1/4 vettä tai maitoa. Voitele puolukkarönttöset siveltimellä ja jäähdytä leivinpaperin ja liinan alla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












