Puolukka rönttöset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukka rönttönen

Puolukka rönttöset

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Rönttöset valmistuvat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele rönttöset maito-, vesi- ja rasvasekoitteella.

Ruokavaliot

Ainekset

kuoritaikina:

1 1/2 dl
Kylmää vettä
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja

täyte:

500 g
Perunoita
1 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
3 dl
Puolukkasurvosta

voiteluun:

Sulatettua rasvaa ja vettä tai maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä täytettä varten perunat ja soseuta ne. Lisää joukkoon jauhot ja anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita imeltyneeseen seokseen survotut puolukat. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.Valmista taikina sekoittamalla veteen jauhot ja suola. Kauli taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan noin 15 cm kokoisia ohuita kuoria. Levitä täyte kuorille. Käännä reunoja sentin verran sisäänpäin ja rypytä karjalanpiirakoiden tapaan.Paista rönttöset 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina. Sulata rasva ja sekoita joukkoon 1/4 vettä tai maitoa. Voitele puolukkarönttöset siveltimellä ja jäähdytä leivinpaperin ja liinan alla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.