Puolukka rönttöset

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Useita tunteja

Rönttöset valmistuvat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele rönttöset maito-, vesi- ja rasvasekoitteella.

Ainekset

MääräAinesosa

Kuoritaikina:

1 1/2 dlkylmää vettä
1 tlsuolaa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
2 dlruisjauhoja

Täyte:

500 gperunoita
1 dlruisjauhoja
1/2 dlsokeria
1/4 tlsuolaa
3 dlpuolukkasurvosta

Voiteluun:

sulatettua rasvaa ja vettä tai maitoa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Keitä täytettä varten perunat ja soseuta ne. Lisää joukkoon jauhot ja anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita imeltyneeseen seokseen survotut puolukat. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.Valmista taikina sekoittamalla veteen jauhot ja suola. Kauli taikinasta pyöreitä, halkaisijaltaan noin 15 cm kokoisia ohuita kuoria. Levitä täyte kuorille. Käännä reunoja sentin verran sisäänpäin ja rypytä karjalanpiirakoiden tapaan.Paista rönttöset 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit rönttöset kuumina. Sulata rasva ja sekoita joukkoon 1/4 vettä tai maitoa. Voitele puolukkarönttöset siveltimellä ja jäähdytä leivinpaperin ja liinan alla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä