Puolukka-vaniljakierteet
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suussa sulavissa pullissa on vaniljaa tuplasti! Kierteissä yhdistyvät vaniljakastikkeella rikastettu taikina ja vaniljainen voitäyte sekä pirteät puolukat.
| 2 1/2 dl | vaniljakastiketta |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 15 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | voita |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 2 dl | puolukoita |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi.
- 2.
Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.
- 3.
Valmista täyte. Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri.
- 4.
Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja. Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi.
- 5.
Puolukka-vaniljakierteet
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Suussa sulavissa pullissa on vaniljaa tuplasti! Kierteissä yhdistyvät vaniljakastikkeella rikastettu taikina ja vaniljainen voitäyte sekä pirteät puolukat.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vaniljakastiketta |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 50 g | hiivaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 15 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | voita |
Täyte | |
| 100 g | voita |
| 2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 2 dl | puolukoita |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vaniljakastiketta 2 1/2 dl vettä 50 g hiivaa 1 kpl kananmuna 1 1/2 dl sokeria 1 tl suolaa 2 tl jauhettua kardemummaa 15 dl vehnäjauhoja 150 g voita - 2
Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.
- 3
Valmista täyte. Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri.
Määrä Ainesosa 100 g voita 2 dl tomusokeria 2 rkl vehnäjauhoja 1 rkl vaniljasokeria - 4
Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja. Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 2 dl puolukoita - 5
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Ravintosisältö
240
Energiaa kcal
1002
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
240
Energiaa kcal
1002
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























