Puolukka-vaniljakierteet

arvosana5/5

(2)arviota
30 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Suussa sulavissa pullissa on vaniljaa tuplasti! Kierteissä yhdistyvät vaniljakastikkeella rikastettu taikina ja vaniljainen voitäyte sekä pirteät puolukat.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvaniljakastiketta
2 1/2 dlvettä
50 ghiivaa
1 kplkananmuna
1 1/2 dlsokeria
1 tlsuolaa
2 tljauhettua kardemummaa
15 dlvehnäjauhoja
150 gvoita

Täyte

100 gvoita
2 dltomusokeria
2 rklvehnäjauhoja
1 rklvaniljasokeria
2 dlpuolukoita

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvaniljakastiketta
    2 1/2 dlvettä
    50 ghiivaa
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    2 tljauhettua kardemummaa
    15 dlvehnäjauhoja
    150 gvoita
  2. 2

    Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

  3. 3

    Valmista täyte. Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    2 dltomusokeria
    2 rklvehnäjauhoja
    1 rklvaniljasokeria
  4. 4

    Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja. Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 dlpuolukoita
  5. 5
    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä