Puolukka-vaniljakierteet | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukka-vaniljakierteet

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Käytä pullataikinassa vaniljakastiketta ja täytä pullat puolukoilla. Tarjoa suussa sulavat puolukka-vaniljakierteet kahvin kera.

Ainekset

1 kpl
(0,25 l) vaniljakastiketta
2 1/2 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 tl
Jauhettua kardemummaa
15 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia tai voita

täyte

100 g
Margariinia tai voita
2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
2 dl
Puolukoita

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja. Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi. Voitele pullat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

940

225

7,6 g

4,5 g

33,6 g

9,4 g

1,3 g

4,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (0,25 l) vaniljakastiketta,

2,5 dl Vettä,

50 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

2 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli