Puolukkainen pataleipä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkainen pataleipä

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Kaunis ja herkullinen puolukkaleipä sopii lahjaksikin. Lämmitä pata ennen kuin paistat leivän uunissa.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Ruisleseitä
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivahiivaa
4 dl
Vettä
1 dl
Pakastepuolukoita

Näin teet

1

Yhdistä aineet ja lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia. Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia. Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 24.7.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja297 g297 g
Proteiinia52 g52 g
Rasvaa12 g12 g
Kuituja28 g28 g
Energiaa kj6609 6609
Energiaa kcal1578 1578

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Kuivahiivaa

  • 4 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja297 g297 g
Proteiinia52 g52 g
Rasvaa12 g12 g
Kuituja28 g28 g
Energiaa kj6609 6609
Energiaa kcal1578 1578

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Kuivahiivaa

  • 4 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.