Puolukkainen pataleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukkainen pataleipä

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kaunis ja herkullinen puolukkaleipä sopii lahjaksikin. Lämmitä pata ennen kuin paistat leivän uunissa.

Ainekset

5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Ruisleseitä
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivahiivaa
4 dl
Vettä
1 dl
Pakastepuolukoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Yhdistä aineet ja lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia. Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia. Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

6609

1578

12,0 g

2,0 g

297,0 g

11,0 g

28,0 g

52,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Kuivahiivaa,

4 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli