Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon 42-asteiseksi eli reilusti kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia.
Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.
Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1923
8052
15,0 g
3,0 g
366,0 g
11,0 g
28,0 g
61,0 g
6,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli