Puolukkainen pataleipä
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo puolukoiden täplittämä, herkullinen pataleipä itselle tai ruokalahjaksi. Helppo muutaman aineksen taikina sekoitetaan ja annetaan kohota yön yli.
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivahiivaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
- 1.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon 42-asteiseksi eli reilusti kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia.
- 2.
Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa.
- 3.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.
- 4.
Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.
Puolukkainen pataleipä
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Leivo puolukoiden täplittämä, herkullinen pataleipä itselle tai ruokalahjaksi. Helppo muutaman aineksen taikina sekoitetaan ja annetaan kohota yön yli.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivahiivaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
Valmistus
- 1
Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon 42-asteiseksi eli reilusti kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 1 tl suolaa 1 tl kuivahiivaa 3 dl kaurahiutaleita 6 dl vehnäjauhoja - 2
Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa.
- 3
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 1 dl puolukoita (pakaste) - 4
Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.
Ravintosisältö
1923
Energiaa kcal
8052
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
366,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
28,0 g
Kuituja
61,0 g
Proteiinia
6,4 g
Suolaa
1923
Energiaa kcal
8052
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
366,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
28,0 g
Kuituja
61,0 g
Proteiinia
6,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























