Puolukkainen pataleipä

arvosana5/5

(1)arvio
1 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Leivo puolukoiden täplittämä, herkullinen pataleipä itselle tai ruokalahjaksi. Helppo muutaman aineksen taikina sekoitetaan ja annetaan kohota yön yli.

Ainekset

MääräAinesosa
6 dlvehnäjauhoja
3 dlkaurahiutaleita
1 tlsuolaa
1 tlkuivahiivaa
4 dlvettä
1 dlpuolukoita (pakaste)

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon 42-asteiseksi eli reilusti kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    1 tlsuolaa
    1 tlkuivahiivaa
    3 dlkaurahiutaleita
    6 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa.

  3. 3

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    1 dlpuolukoita (pakaste)
  4. 4

    Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä