Purjo-maissiletut

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Pilko purjo-maissilettujen lisäkkeeksi avokadoa, tomaattia ja korianteria. Tarjoa lisäksi salsakastiketta ja ranskankermaa

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
5 dlmaitoa
2 dlhiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dlkauraleseitä
1/2 tlsuolaa
2 rklöljyä
1/4 kplpurjoa
1 kpl(200 g) pakastemaissia
öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
    Huuhtele purjo ja hienonna. Pehmennä purjoa öljyssä pannulla. Kiehauta maissit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
    Lisää taikinaan puolet purjosta ja maissista. Paista taikinasta öljyssä pannulla keskilämmöllä lettuja. Tarjoa loppu purjo ja maissi lettujen lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Öljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025