Purjo-perunasosekeitto

arvosana5/5

(7)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Perinteinen purjo-perunasosekeitto on edullinen lounas. Käytä purjo kokonaan, niin saat keittoon vihreän värin. Lisää väriä keitto saa persiljasta ja rapsakkuutta paahdetusta sipulirouheesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
400 g(n. 4 kpl) perunoita
400 g(1 kpl) purjoa
2 dlkermaa

Pinnalle

1/2 kplruukkua persiljaa
2 rklpaahdettua sipulirouhetta

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutiot ja kasvikset. Keitä kasvikset kypsäksi noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(n. 4 kpl) perunoita
    400 g(1 kpl) purjoa
    8 dlvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  2. 2

    Soseuta keitto liemineen. Lisää kerma.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
  3. 3

    Hienonna persilja. Ripottele annosten pinnalle persiljaa ja paahdettua sipulirouhetta.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua persiljaa
    2 rklpaahdettua sipulirouhetta

Vinkki: Saat keitosta vegaanisen käyttämällä kaurakermaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl paahdettua sipulirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä