Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Purjo-perunasosekeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen purjo-perunasosekeitto on edullinen lounas. Käytä purjo kokonaan, niin saat keittoon vihreän värin. Lisää väriä keitto saa persiljasta ja rapsakkuutta paahdetusta sipulirouheesta.

Ainekset

8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
400 g
(n. 4 kpl) perunoita
400 g
(1 kpl) purjoa
2 kpl
(valkosipulinkynttä)
2 dl
kermaa

Pinnalle

1/2 kpl
ruukkua persiljaa
2 rkl
paahdettua sipulirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele perunat. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutiot ja kasvikset. Keitä kasvikset kypsäksi noin 20 minuuttia.

400 g
(n. 4 kpl) perunoita
400 g
(1 kpl) purjoa
8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2

Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää keittoon. Soseuta keitto liemineen. Lisää kerma.

2 dl
kermaa
8 dl
vettä
2 kpl
(valkosipulinkynttä)
3

Hienonna persilja. Ripottele annosten pinnalle persiljaa ja paahdettua sipulirouhetta.

1/2 kpl
ruukkua persiljaa
2 rkl
paahdettua sipulirouhetta

Vinkki: Saat keitosta vegaanisen käyttämällä kaurakermaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 24.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

797

9,3 g

3,5 g

19,8 g

3,8 g

3,0 g

5,3 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl paahdettua sipulirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli