Raejuusto-banaaniletut

arvosana3/5

(12)arviota
4 Annosta

45 min

Raejuusto-banaaniletut maistuvat proteiinipitoisena aamiaisena sekä väli- ja iltapalana. Näihin lettuihin voit käyttää ruskeapilkkuiset, hieman ylikypsät banaanit.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplbanaania
2 kplkananmunaa
200 g (1 prk) raejuustoa
1 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

öljyä tai margariinia
pensasmustikoita

Valmistus

  1. 1

    Kuori banaanit. Mittaa kaikki lettujen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    2 kplbanaania
    2 kplkananmunaa
    200 g (1 prk) raejuustoa
    1 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Laita lettupannun koloihin hiukan rasvaa. Kuumenna pannu, lisää koloihin ruokalusikallinen taikinaa ja laske lieden lämpö keskilämmölle. Paista noin 3 minuuttia. Kun pinta on hyytynyt, käännä letut ja paista vielä pari minuuttia. Paista loput letut samoin. Tarjoa pensasmustikoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    öljyä tai margariinia
    pensasmustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: öljyä tai margariinia, pensasmustikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.3.2019
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä