Rahkaskonssit

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Mehevät rahkaskonssit ovat oivallisia herkkuja brunssilla, piknikillä ja kaikissa kevätkauden juhlissa – ja teehetken herkkuina. Tarjoa skonssien kanssa esimerkiksi hilloa ja juustoa

Ainekset

MääräAinesosa
6 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlsoodaa
1 tlsuolaa
100 gmargariinia
1 kpl(250 g) maitorahkaa
1/2 dlmaitoa
1 kplappelsiinin raastettu kuori

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini. Sekoita joukkoon rahka, maito ja appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Kauli taikina jauhojen avulla 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Paina muotilla tai juomalasilla taikinasta kiekkoja (halk. n. 7 cm).

    Aseta kiekot leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoile skonssien kanssa esimerkiksi juustoa ja hilloa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 tl Soodaa, 1 tl Suolaa, 100 g Margariinia, Appelsiinin raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä