Rahkaskonssit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkaskonssit

???
Kappaleita
10
Mehevät rahkaskonssit ovat oivallisia herkkuja brunssilla, piknikillä ja kaikissa kevätkauden juhlissa – ja teehetken herkkuina. Tarjoa skonssien kanssa esimerkiksi hilloa ja juustoa
Jaa Somessa

Ainekset

6 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Soodaa
1 tl
Suolaa
100 g
Margariinia
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori

Näin teet

1

Yhdistä kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini. Sekoita joukkoon rahka, maito ja appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kauli taikina jauhojen avulla 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Paina muotilla tai juomalasilla taikinasta kiekkoja (halk. n. 7 cm).

Aseta kiekot leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoile skonssien kanssa esimerkiksi juustoa ja hilloa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj680 6804
Energiaa kcal163 1627
Rasvaa0.8 g8.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.2 g2.0 g
Hiilihydraatteja30.9 g309.0 g
Sokereita2.5 g25.0 g
Kuituja1.4 g14.0 g
Proteiinia6.7 g67.0 g
Suolaa0.1 g0.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Soodaa

  • 1 tl Suolaa

  • 100 g Margariinia

  • Appelsiinin raastettu kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj680 6804
Energiaa kcal163 1627
Rasvaa0.8 g8.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.2 g2.0 g
Hiilihydraatteja30.9 g309.0 g
Sokereita2.5 g25.0 g
Kuituja1.4 g14.0 g
Proteiinia6.7 g67.0 g
Suolaa0.1 g0.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Soodaa

  • 1 tl Suolaa

  • 100 g Margariinia

  • Appelsiinin raastettu kuori

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.