Rahkaskonssit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rahkaskonssit

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Mehevät rahkaskonssit ovat oivallisia herkkuja brunssilla, piknikillä ja kaikissa kevätkauden juhlissa – ja teehetken herkkuina. Tarjoa skonssien kanssa esimerkiksi hilloa ja juustoa

Ainekset

6 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Soodaa
1 tl
Suolaa
100 g
Margariinia
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Yhdistä kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini. Sekoita joukkoon rahka, maito ja appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kauli taikina jauhojen avulla 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Paina muotilla tai juomalasilla taikinasta kiekkoja (halk. n. 7 cm).

Aseta kiekot leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoile skonssien kanssa esimerkiksi juustoa ja hilloa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

680

163

0,8 g

0,2 g

30,9 g

2,5 g

1,4 g

6,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Soodaa,

1 tl Suolaa,

100 g Margariinia,

Appelsiinin raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli