Raikas hyytelökakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikas hyytelökakku

Raikas hyytelökakku ohje
Annokset
14
Tämä raikas hyytelökakku ohje sopii erinomaisesti kesäpöytään jälkiruoaksi tai kahvin kaveriksi!
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
Digestive-keksejä
75 g
Maidotonta margariinia

TÄYTE

4 dl
Vispautuvaa kauravanilja-kastiketta
1 dl
Sokeria
2 tl
Vanilliinisokeria
1 1/4 dl
Persikka-soijajogurttia
3 rkl
Sitruuna- tai appelsiinimehua
6 kpl
Liivatelehteä

PINNALLE

2 dl
Mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)

Näin teet

1

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

200 g
Digestive-keksejä
75 g
Maidotonta margariinia
2

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min.

6 kpl
Liivatelehteä
3

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

4 dl
Vispautuvaa kauravanilja-kastiketta
2 tl
Vanilliinisokeria
1 dl
Sokeria
1 1/4 dl
Persikka-soijajogurttia
3 rkl
Sitruuna- tai appelsiinimehua
4

Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.Resepti Päivi Hyry, JokirinneYhteishyvä 0505

2 dl
Mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 26.4.2005
Muokattu: 15.5.2019