Raikas hyytelökakku - Yhteishyvä

Raikas hyytelökakku

Annokset
14
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
Digestive-keksejä
75 g
Maidotonta margariinia

TÄYTE

4 dl
Vispautuvaa kauravanilja-kastiketta
1 dl
Sokeria
2 tl
Vanilliinisokeria
1 1/4 dl
Persikka-soijajogurttia
3 rkl
Sitruuna- tai appelsiinimehua
6 kpl
Liivatelehteä

PINNALLE

2 dl
Mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)

Näin teet

1

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.Resepti Päivi Hyry, JokirinneYhteishyvä 0505

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 26.4.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa