Raikas hyytelökakku

Nappaa talteen!
Tämä raikas hyytelökakku ohje sopii erinomaisesti kesäpöytään jälkiruoaksi tai kahvin kaveriksi!
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | digestive-keksejä |
| 75 g | maidotonta margariinia |
| Täyte | |
| 4 dl | vispautuvaa kauravanilja-kastiketta |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vanilliinisokeria |
| 1 1/4 dl | persikka-soijajogurttia |
| 3 rkl | sitruuna- tai appelsiinimehua |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| Pinnalle | |
| 2 dl | mangososetta (esim. lastenruokahyllystä) |
- 1.
Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
- 2.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min.
- 3.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- 4.
Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Raikas hyytelökakku
Tämä raikas hyytelökakku ohje sopii erinomaisesti kesäpöytään jälkiruoaksi tai kahvin kaveriksi!
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | digestive-keksejä |
| 75 g | maidotonta margariinia |
Täyte | |
| 4 dl | vispautuvaa kauravanilja-kastiketta |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vanilliinisokeria |
| 1 1/4 dl | persikka-soijajogurttia |
| 3 rkl | sitruuna- tai appelsiinimehua |
| 6 kpl | liivatelehteä |
Pinnalle | |
| 2 dl | mangososetta (esim. lastenruokahyllystä) |
Valmistus
- 1
Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g digestive-keksejä 75 g maidotonta margariinia - 2
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min.
Määrä Ainesosa 6 kpl liivatelehteä - 3
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 4 dl vispautuvaa kauravanilja-kastiketta 2 tl vanilliinisokeria 1 dl sokeria 1 1/4 dl persikka-soijajogurttia 3 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua - 4
Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Määrä Ainesosa 2 dl mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























