Raikas hyytelökakku

Tämä raikas hyytelökakku ohje sopii erinomaisesti kesäpöytään jälkiruoaksi tai kahvin kaveriksi!

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

200 gdigestive-keksejä
75 gmaidotonta margariinia

Täyte

4 dlvispautuvaa kauravanilja-kastiketta
1 dlsokeria
2 tlvanilliinisokeria
1 1/4 dlpersikka-soijajogurttia
3 rklsitruuna- tai appelsiinimehua
6 kplliivatelehteä

Pinnalle

2 dlmangososetta (esim. lastenruokahyllystä)

Valmistus

  1. 1

    Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 gdigestive-keksejä
    75 gmaidotonta margariinia
  2. 2

    Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min.

    MääräAinesosa
    6 kplliivatelehteä
  3. 3

    Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    4 dlvispautuvaa kauravanilja-kastiketta
    2 tlvanilliinisokeria
    1 dlsokeria
    1 1/4 dlpersikka-soijajogurttia
    3 rklsitruuna- tai appelsiinimehua
  4. 4

    Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

    MääräAinesosa
    2 dlmangososetta (esim. lastenruokahyllystä)

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä