Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raikas mustikkajogurttisooda

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ihanasti poreileva jogurttisooda on astetta kevyempi versio jäätelösoodasta. Tämä hauska juoma sopii juhlaan ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

2 dl
Mustikoita (pakaste)
4 dl
Vaniljajogurttia
4 dl
Sitruunavirvoitusjuomaa

Pinnalle

1 dl
Kuohukermaa
Vaahtokarkkeja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kerma. Mittaa mustikat ja vaniljajogurtti teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi. Jaa mustikka-jogurttiseos neljään korkeareunaiseen juomalasiin (vetoisuus noin 3 dl). Kaada päälle sitruunajuomaa. Koristele kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla.

Vinkki: Vaihda mustikat puolukoiksi, mansikoiksi tai vaikkapa granaattiomenaksi. Vaniljajogurtin voit korvata millä tahansa maustetulla jogurtilla.

2

Vinkki: Vaihda mustikat puolukoiksi, mansikoiksi tai vaikkapa granaattiomenaksi. Vaniljajogurtin voit korvata millä tahansa maustetulla jogurtilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.10.2017
|
Muokattu: 5.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

204

854

9,0 g

5,8 g

25,8 g

25,3 g

1,0 g

3,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaahtokarkkeja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli