Raitajuuri-fetasalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Raitajuuri marinoidaan keittämisen jälkeen, jolloin se saa makua. Päärynä ja fetajuusto tekevät reseptin salaatista ruokaisan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 graitajuuria
2 rkloliiviöljyä
1 rkllimetinmehua
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kplpäärynä
1/2 dlsiemensekoitusta
1 kpl(80 g) salaattisekoitusta
100 gfetajuustoa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, limetinmehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

    Huuhtele ja viipaloi päärynä kuorineen. Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla hetki. Kaada salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää pinnalle päärynät ja raitajuuret liemineen. Ripottele pinnalle siemenet ja murustettu fetajuusto.

  2. 2

    Huuhtele ja viipaloi päärynä kuorineen. Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla hetki. Kaada salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää pinnalle päärynät ja raitajuuret liemineen. Ripottele pinnalle siemenet ja murustettu fetajuusto.

    MääräAinesosa
    1 kplpäärynä
    1/2 dlsiemensekoitusta
    1 kpl(80 g) salaattisekoitusta
    100 gfetajuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Limetinmehua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä