Raitajuuri-fetasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raitajuuri-fetasalaatti resepti

Raitajuuri-fetasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raitajuuri marinoidaan keittämisen jälkeen, jolloin se saa makua. Päärynä ja fetajuusto tekevät reseptin salaatista ruokaisan.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Raitajuuria
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Limetinmehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Päärynä
1/2 dl
Siemensekoitusta
1 kpl
(80 g) salaattisekoitusta
100 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, limetinmehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

Huuhtele ja viipaloi päärynä kuorineen. Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla hetki. Kaada salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää pinnalle päärynät ja raitajuuret liemineen. Ripottele pinnalle siemenet ja murustettu fetajuusto.

2

Huuhtele ja viipaloi päärynä kuorineen. Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla hetki. Kaada salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää pinnalle päärynät ja raitajuuret liemineen. Ripottele pinnalle siemenet ja murustettu fetajuusto.

1 kpl
Päärynä
1/2 dl
Siemensekoitusta
1 kpl
(80 g) salaattisekoitusta
100 g
Fetajuustoa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

679

162

10,8 g

2,8 g

8,7 g

8,5 g

4,2 g

5,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Limetinmehua,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli