Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raitajuuri-fetasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raitajuuri marinoidaan keittämisen jälkeen, jolloin se saa makua. Päärynä ja fetajuusto tekevät reseptin salaatista ruokaisan.

Ainekset

500 g
Raitajuuria
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Limetinmehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Päärynä
1/2 dl
Siemensekoitusta
1 kpl
(80 g) salaattisekoitusta
100 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, limetinmehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

Huuhtele ja viipaloi päärynä kuorineen. Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla hetki. Kaada salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää pinnalle päärynät ja raitajuuret liemineen. Ripottele pinnalle siemenet ja murustettu fetajuusto.

2

Huuhtele ja viipaloi päärynä kuorineen. Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla hetki. Kaada salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää pinnalle päärynät ja raitajuuret liemineen. Ripottele pinnalle siemenet ja murustettu fetajuusto.

1 kpl
Päärynä
1/2 dl
Siemensekoitusta
1 kpl
(80 g) salaattisekoitusta
100 g
Fetajuustoa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

162

679

10,8 g

2,8 g

8,7 g

8,5 g

4,2 g

5,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Limetinmehua,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli