Ranskalainen perunasalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ranskalainen perunasalaatti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ranskalainen perunasalaatti on maistuva lisäke grillimakkaralle. Salaatin voit hyvin valmistaa myös edellisen päivän tähdeperunoista.

Ainekset

1 kg
Keitettyjä perunoita
1 kpl
Iso punasipuli
1 1/2 rkl
Kapriksia
3 - 4 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

kastike

1/2 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Vettä
2 tl
Dijoninsinappia
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja pilko keitetyt perunat ja sipuli. Hienonna kapriksia hieman. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta perunoiden päälle. Sekoita ja anna salaatin maustua puolisen tuntia viileässä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.5.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

818

196

7,8 g

1,0 g

26,0 g

1,2 g

2,0 g

3,2 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 rkl Kapriksia,

1 rkl Vettä,

2 tl Dijoninsinappia,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli