Ranskalainen sipulikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ranskalainen sipulikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

700 g
Sipulia
2 rkl
Margariinia
1 rkl
Öljyä
1 l
Liha- tai kasvislientä
1 kpl
Laakerinlehti
Mustapippuria
1/2 tl
Timjamia
Suolaa tarvittaessa
4 kpl
Vaaleaa leipää
2 - 3 dl
Emmentaljuustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa. Kaada liemi viipaleiden päälle ja lisää mausteet. Anna keiton kiehua noin 30 minuuttia. Paahda leivät kokonaisina tai leikkaa ne kuutioiksi ja paahda kuivassa pannussa. Kaada valmis keitto uuninkestävään kulhoon tai pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Pane leivät keiton pinnalle ja peitä juustoraasteella. Pane keitto 250-asteiseen uuniin 5–10 minuutiksi, kunnes pinta kuplii ja saa väriä.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.