Ranskalainen sipulikeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gsipulia
2 rklmargariinia
1 rklöljyä
1 lliha- tai kasvislientä
1 kpllaakerinlehti
mustapippuria
1/2 tltimjamia
suolaa tarvittaessa
4 kplvaaleaa leipää
2 - 3 dlemmentaljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa. Kaada liemi viipaleiden päälle ja lisää mausteet. Anna keiton kiehua noin 30 minuuttia. Paahda leivät kokonaisina tai leikkaa ne kuutioiksi ja paahda kuivassa pannussa. Kaada valmis keitto uuninkestävään kulhoon tai pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Pane leivät keiton pinnalle ja peitä juustoraasteella. Pane keitto 250-asteiseen uuniin 5–10 minuutiksi, kunnes pinta kuplii ja saa väriä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä