Rapea uunifilee

arvosana5/5

(1)arvio
7 Annosta

Noin 2 tuntia

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvalmiiksi maustettu porsaan uunifilee

Kuorrutus:

3 rklhunajasinappia
1 dlmurskattuja maissihiutaleita

Lisäksi:

paistopussi

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Nosta filee tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla ja aseta filee paistopussiin. Sulje pussi ja leikkaa pieni höyryaukko pussin yläkulmaan. Nosta filee uunipellin päälle asetetun ritilälle silavapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpötila on noin 78 astetta. Valuta lihan paistoliemi pussista ja poista mittari ja paistopussi. Anna fileen vetäytyä hetken aikaa folion alla. Leikkaa fileen pinnalta ylimääräinen rasva pois ja sivele fileen pintaan ohuelti hunajasinappia. Painele pintaan tasainen kerros murskattuja maissihiutaleita. Paahda pinta rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoile liha ohuiksi viipaleiksi leikattuna valkosipulimuusin ja kasvisten kanssa.

  2. 2

    Leikkaa fileen pinnalta ylimääräinen rasva pois ja sivele fileen pintaan ohuelti hunajasinappia. Painele pintaan tasainen kerros murskattuja maissihiutaleita. Paahda pinta rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla.

    MääräAinesosa
    3 rklhunajasinappia
    1 dlmurskattuja maissihiutaleita
  3. 3

    Tarjoile liha ohuiksi viipaleiksi leikattuna valkosipulimuusin ja kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä