Rapea uunifilee - Yhteishyvä

Rapea uunifilee

???
Annokset
7
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Valmiiksi maustettu porsaan uunifilee

KUORRUTUS:

3 rkl
Hunajasinappia
1 dl
Murskattuja maissihiutaleita

LISÄKSI:

Paistopussi

Näin teet

1

Nosta filee tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla ja aseta filee paistopussiin. Sulje pussi ja leikkaa pieni höyryaukko pussin yläkulmaan. Nosta filee uunipellin päälle asetetun ritilälle silavapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpötila on noin 78 astetta. Valuta lihan paistoliemi pussista ja poista mittari ja paistopussi. Anna fileen vetäytyä hetken aikaa folion alla. Leikkaa fileen pinnalta ylimääräinen rasva pois ja sivele fileen pintaan ohuelti hunajasinappia. Painele pintaan tasainen kerros murskattuja maissihiutaleita. Paahda pinta rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoile liha ohuiksi viipaleiksi leikattuna valkosipulimuusin ja kasvisten kanssa.

Resepti
Katri Shröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa