Rapeat parmesaanikasvikset - Yhteishyvä

Rapeat parmesaanikasvikset

???
Annokset
4
Ruokavalio
Pannulla pyöräytetyt ja parmesaanilla maustetut kesäkurpitsat ja kukkakaalit toimivat monen ruoan lisäkkeenä. Kokeile myös varsikukkakaalia!
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kesäkurpitsa
160 g
varsikukkakaalia tai kukkakaalia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Oliiviöljyä
3 rkl
Parmesaaniraastetta
1 tl
Rakuunaa

Näin teet

1

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja kaavi lusikalla pois pehmeää sisusta. Huuhtele ja lohko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.

Nosta kesäkurpitsat kuivalle, kuumalle teflonpannulle ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda kunnes viipaleet saavat hieman väriä ja nestettä haihtuu.

Lisää pannulle öljy ja kukkakaalit. Kääntele hetken aikaa, jotta kukkakaalit saavat hieman väriä.

Siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon parmesaaniraaste ja rakuuna. Kääntele ainekset sekaisin ja tarjoile heti.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.10.2011
Muokattu: 29.3.2019
Jaa Somessa