Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapukeittoa ja rapuleipä

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Tähteiksi jääneistä kuorista valmistuu täydellisen ruoan liemi. Kuorien paahtaminen vahvistaa rapukeiton makua, mutta se ei ole välttämätöntä. Liemen voi pakastaa ja käyttää myöhemmin risoton tai Bouillabaissen, ranskalaisen kalakeiton valmistamiseen.

Ainekset

Perinteinen rapuliemi

20 kpl
keitettyä rapua
30 g
voita
1 kpl
salottisipulia paloina
1/4 kpl
salaattifenkolia paloina
1 dl
tomaattipyreetä
1 tl
chilijauhetta
2 tl
kuminan siemeniä
5 kpl
timjamin oksaa
2 dl
valkoviiniä
6 dl
vettä

Rapukeitto

50 g
voita
30 g
vehnäjauhoja
6 dl
rapulientä
1 dl
valkoviiniä
2 dl
kermaa
1 rkl
kuivaa sherryä
ripaus cayennepippuria
(suolaa)
1 dl
maitoa
ravun pyrstöt
tilliä

Rapuleipä

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
12 kpl
kuorittua ravunpyrstöä
1 dl
Kulman Keittiön aiolia
1 dl
tillin versoja

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Perinteinen rapuliemi

Kuori ravut. Säästä pyrstö- ja saksilihat rapuleivän päälle. Käytä kuoret ja jalat liemeen. Kuivaa kuoret uunissa 150°C 2 tuntia tai grillissä miedolla lämmöllä.

20 kpl
keitettyä rapua
2

Lisää kaikki muut ainekset kattilaan valkoviiniä ja vettä lukuun ottamatta. Freesaa 10 minuuttia ja lisää päälle valkoviini sekä vesi. Keitä 30 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Siivilöi liemi.

1/4 kpl
salaattifenkolia paloina
1 kpl
salottisipulia paloina
30 g
voita
6 dl
vettä
1 tl
chilijauhetta
1 dl
tomaattipyreetä
2 tl
kuminan siemeniä
5 kpl
timjamin oksaa
2 dl
valkoviiniä
3

Rapukeitto

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, älä ruskista. Lisää liemi koko ajan hyvin sekoitellen.

50 g
voita
30 g
vehnäjauhoja
6 dl
rapulientä
4

Lisää viini, kerma ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.

1 dl
valkoviiniä
2 dl
kermaa
(suolaa)
ripaus cayennepippuria
1 rkl
kuivaa sherryä
5

Vaahdota maito ja sekoita se varovasti keittoon. Jaa rapukeitto lautasille, lisää ravun liha ja tilli.

1 dl
maitoa
ravun pyrstöt
tilliä
6

Rapuleipä

Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Levitä pintaan aioli ja asettele päälle kuoritut ravunpyrstöt.

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 dl
Kulman Keittiön aiolia
12 kpl
kuorittua ravunpyrstöä
7

Koristele tillillä ja nauti rapukeiton lisäkkeenä.

1 dl
tillin versoja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
|
Muokattu: 7.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

846

3541

53,0 g

26,0 g

21,0 g

6,8 g

1,5 g

57,3 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl chilijauhetta,

2 tl kuminan siemeniä,

5 kpl timjamin oksaa,

ripaus cayennepippuria,

(suolaa),

ravun pyrstöt,

tilliä,

1 dl tillin versoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli