Perinteinen rapuliemi
Kuori ravut. Säästä pyrstö- ja saksilihat rapuleivän päälle. Käytä kuoret ja jalat liemeen. Kuivaa kuoret uunissa 150°C 2 tuntia tai grillissä miedolla lämmöllä.
Lisää kaikki muut ainekset kattilaan valkoviiniä ja vettä lukuun ottamatta. Freesaa 10 minuuttia ja lisää päälle valkoviini sekä vesi. Keitä 30 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Siivilöi liemi.
Rapukeitto
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, älä ruskista. Lisää liemi koko ajan hyvin sekoitellen.
Lisää viini, kerma ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.
Vaahdota maito ja sekoita se varovasti keittoon. Jaa rapukeitto lautasille, lisää ravun liha ja tilli.
Rapuleipä
Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Levitä pintaan aioli ja asettele päälle kuoritut ravunpyrstöt.
Koristele tillillä ja nauti rapukeiton lisäkkeenä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1985
474
19,5 g
11,3 g
8,0 g
3,5 g
0,8 g
54,3 g
2,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
salottisipuli paloina,
neljäsosa salaattifenkolia paloina,
1 tl chilijauhetta,
2 tl kuminan siemeniä,
5 kpl timjamin oksaa,
6 dl rapulientä,
2 dl kermaa,
1 rkl kuivaa sherryä,
ripaus cayennepippuria,
(suolaa),
ravun pyrstöt,
tilliä,
4 kpl viipaletta maalaisleipää,
12 kpl kuorittua ravunpyrstöä,
1 dl Kulman Keittiön aiolia,
1 dl tillin versoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli