Perinteinen rapuliemi
Kuori ravut. Säästä pyrstö- ja saksilihat rapuleivän päälle. Käytä kuoret ja jalat liemeen. Kuivaa kuoret uunissa 150°C 2 tuntia tai grillissä miedolla lämmöllä.
Lisää kaikki muut ainekset kattilaan valkoviiniä ja vettä lukuun ottamatta. Freesaa 10 minuuttia ja lisää päälle valkoviini sekä vesi. Keitä 30 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Siivilöi liemi.
Rapukeitto
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, älä ruskista. Lisää liemi koko ajan hyvin sekoitellen.
Lisää viini, kerma ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.
Vaahdota maito ja sekoita se varovasti keittoon. Jaa rapukeitto lautasille, lisää ravun liha ja tilli.
Rapuleipä
Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Levitä pintaan aioli ja asettele päälle kuoritut ravunpyrstöt.
Koristele tillillä ja nauti rapukeiton lisäkkeenä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
846
3541
53,0 g
26,0 g
21,0 g
6,8 g
1,5 g
57,3 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl chilijauhetta,
2 tl kuminan siemeniä,
5 kpl timjamin oksaa,
ripaus cayennepippuria,
(suolaa),
ravun pyrstöt,
tilliä,
1 dl tillin versoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli