Rapukeittoa ja rapuleipä - Yhteishyvä

Rapukeittoa ja rapuleipä

Rapukeittoa ja rapuleipä
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Tähteiksi jääneistä kuorista valmistuu täydellisen ruoan liemi. Kuorien paahtaminen vahvistaa rapukeiton makua, mutta se ei ole välttämätöntä. Liemen voi pakastaa ja käyttää myöhemmin risoton tai Bouillabaissen, ranskalaisen kalakeiton valmistamiseen. Nauti rapukeitto herkullisen aiolileivän kera.
Jaa Somessa

Ainekset

PERINTEINEN RAPULIEMI

20 kpl
keitettyä rapua
30 g
voita
salottisipuli paloina
neljäsosa salaattifenkolia paloina
1 dl
tomaattipyreetä
1 tl
chilijauhetta
2 tl
kuminan siemeniä
5 kpl
timjamin oksaa
2 dl
valkoviiniä
6 dl
vettä

RAPUKEITTO

50 g
voita
30 g
vehnäjauhoja
6 dl
rapulientä
1 dl
valkoviiniä
2 dl
kermaa
1 rkl
kuivaa sherryä
ripaus cayennepippuria
(suolaa)
1 dl
maitoa
ravun pyrstöt
tilliä

RAPULEIPÄ

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
12 kpl
kuorittua ravunpyrstöä
1 dl
Kulman Keittiön aiolia
1 dl
tillin versoja

Näin teet

1

Perinteinen rapuliemi

Kuori ravut. Säästä pyrstö- ja saksilihat rapuleivän päälle. Käytä kuoret ja jalat liemeen. Kuivaa kuoret uunissa 150°C 2 tuntia tai grillissä miedolla lämmöllä.

20 kpl
keitettyä rapua
2

Lisää kaikki muut ainekset kattilaan valkoviiniä ja vettä lukuun ottamatta. Freesaa 10 minuuttia ja lisää päälle valkoviini sekä vesi. Keitä 30 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Siivilöi liemi.

neljäsosa salaattifenkolia paloina
salottisipuli paloina
30 g
voita
6 dl
vettä
1 tl
chilijauhetta
1 dl
tomaattipyreetä
2 tl
kuminan siemeniä
5 kpl
timjamin oksaa
2 dl
valkoviiniä
3

Rapukeitto

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, älä ruskista. Lisää liemi koko ajan hyvin sekoitellen.

50 g
voita
30 g
vehnäjauhoja
6 dl
rapulientä
4

Lisää viini, kerma ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.

1 dl
valkoviiniä
2 dl
kermaa
(suolaa)
ripaus cayennepippuria
1 rkl
kuivaa sherryä
5

Vaahdota maito ja sekoita se varovasti keittoon. Jaa rapukeitto lautasille, lisää ravun liha ja tilli.

1 dl
maitoa
ravun pyrstöt
tilliä
6

Rapuleipä

Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Levitä pintaan aioli ja asettele päälle kuoritut ravunpyrstöt.

4 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 dl
Kulman Keittiön aiolia
12 kpl
kuorittua ravunpyrstöä
7

Koristele tillillä ja nauti rapukeiton lisäkkeenä.

1 dl
tillin versoja
Kuvat
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
Muokattu: 9.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g32 g
Proteiinia54 g217 g
Rasvaa20 g78 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1985 7941
Energiaa kcal474 1897

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • salottisipuli paloina

  • neljäsosa salaattifenkolia paloina

  • 1 tl chilijauhetta

  • 2 tl kuminan siemeniä

  • 5 kpl timjamin oksaa

  • 6 dl rapulientä

  • 2 dl kermaa

  • 1 rkl kuivaa sherryä

  • ripaus cayennepippuria

  • (suolaa)

  • ravun pyrstöt

  • tilliä

  • 4 kpl viipaletta maalaisleipää

  • 12 kpl kuorittua ravunpyrstöä

  • 1 dl Kulman Keittiön aiolia

  • 1 dl tillin versoja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g32 g
Proteiinia54 g217 g
Rasvaa20 g78 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1985 7941
Energiaa kcal474 1897

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • salottisipuli paloina

  • neljäsosa salaattifenkolia paloina

  • 1 tl chilijauhetta

  • 2 tl kuminan siemeniä

  • 5 kpl timjamin oksaa

  • 6 dl rapulientä

  • 2 dl kermaa

  • 1 rkl kuivaa sherryä

  • ripaus cayennepippuria

  • (suolaa)

  • ravun pyrstöt

  • tilliä

  • 4 kpl viipaletta maalaisleipää

  • 12 kpl kuorittua ravunpyrstöä

  • 1 dl Kulman Keittiön aiolia

  • 1 dl tillin versoja

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.