Riimiliha - Yhteishyvä

Riimiliha

Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Naudan raakakypsytettyä sisäfileetä kapeammasta päästän
1/2 dl
Konjakkia tai 2-3 rkl öljyä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
2 rkl
Kokonaisia mustapippureita rouhittuina
Roseepippureita koristeluun

Näin teet

1

Poista fileen pinnasta kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Hiero lihaan ensin hiukan päälle konjakkia tai öljyä. Taputtele sen päälle sitten suola, sokeri ja pippurit. Kiedo liha muoviin ja nosta vuokaan. Laita lihan päälle pieni paino, vaikkapa leikkuulauta. Nosta vuoka jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan. Käännä sitä kerran maustumisen aikana.Ota liha painon alta vuoasta ja pakasta ainakin puoli vuorokautta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi kohmeisena tai puolijäisenä. Koristele roseepippurein.

Resepti
PIrjo Muurinen
Julkaistu: 8.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa