Riimiliha
Nappaa talteen!
| 1 kg | naudan raakakypsytettyä sisäfileetä kapeammasta päästän |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 2 rkl | kokonaisia mustapippureita rouhittuina |
| roseepippureita koristeluun |
- 1.
Poista fileen pinnasta kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Hiero lihaan ensin hiukan päälle konjakkia tai öljyä. Taputtele sen päälle sitten suola, sokeri ja pippurit. Kiedo liha muoviin ja nosta vuokaan. Laita lihan päälle pieni paino, vaikkapa leikkuulauta. Nosta vuoka jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan. Käännä sitä kerran maustumisen aikana.Ota liha painon alta vuoasta ja pakasta ainakin puoli vuorokautta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi kohmeisena tai puolijäisenä. Koristele roseepippurein.
Riimiliha
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan raakakypsytettyä sisäfileetä kapeammasta päästän |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 2 rkl | kokonaisia mustapippureita rouhittuina |
| roseepippureita koristeluun |
Valmistus
- 1
Poista fileen pinnasta kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Hiero lihaan ensin hiukan päälle konjakkia tai öljyä. Taputtele sen päälle sitten suola, sokeri ja pippurit. Kiedo liha muoviin ja nosta vuokaan. Laita lihan päälle pieni paino, vaikkapa leikkuulauta. Nosta vuoka jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan. Käännä sitä kerran maustumisen aikana.Ota liha painon alta vuoasta ja pakasta ainakin puoli vuorokautta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi kohmeisena tai puolijäisenä. Koristele roseepippurein.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




























