Riisiputinki eli pinaattiriisi

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlpuuroriisiä
12 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio, esim. persilja-valkosipulikuutio
100 - 200 gtuoretta pinaattia tai 1 pkt (80 g) pakastepinaattia
1 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä riisit avonaisessa kattilassa hiljalleen sekoittaen kypsiksi. Aikaa tähän kuluu noin 20 minuuttia. Silppua joukkoon lopussa huuhdottu pinaatti tai lisää jauhettu pakastepinaatti. Keitä vielä hetki kunnes neste haihtuu ja lisää voi. Huuhtele neljä isoa teekuppia tai pientä vuokaa kylmällä vedellä ja pakkaa riisiseos lusikalla painellen niihin. Jäähdytä hetki ja kumoa riisikupit vadille. Tarjoa ne heti tai uudelleen kuumennettuina kastikkeen kanssa. .

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025