Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Mittaa kulhoon vesi, sokeri ja etikka. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää sipulit ja anna marinoitua muiden valmisteluiden ajan.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää käristyslihat ja ruskista sekoitellen. Lisää vesi, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
Kuutioi maustekurkut. Sekoita kurkkukuutiot ja chilikastike majoneesiin. Paahda sämpylät paahtimessa tai höyrytä ne kuumiksi lävikössä kattilan päällä. Täytä sämpylät majoneesilla, riistakäristyksellä, punasipulilohkoilla ja paahdetulla sipulirouheella. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.
Vinkki: Hodareihin sopivat myös muut käristyslihat. Jos sipulilohkoja jää yli, ne maistuvat liha- ja kalaruokien kanssa. Ne säilyvät liemessään jääkaapissa muutaman viikon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1138
18,0 g
5,5 g
20,3 g
18,7 g
0,7 g
6,3 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Vettä,
2 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
1 dl Paahdettua sipulirouhetta,
0,5 dl Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli