Riistahodarit

Nappaa talteen!
Käristysliha sopii myös hodareihin! Riistakäristyksellä, punasipulilla ja majoneesilla täytetyt hot dogit maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Tätä kannattaa kokeilla!
| 1 - 2 kpl | punasipulia |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 rkl | voita |
| 2 kpl | (240 g) riistakäristyslihaa (pakaste) |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 - 2 kpl | maustekurkkua |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 kpl | (12 kpl) mini hot dog -sämpylää |
| 1 dl | paahdettua sipulirouhetta |
| 1/2 dl | persiljaa |
- 1.
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Mittaa kulhoon vesi, sokeri ja etikka. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää sipulit ja anna marinoitua muiden valmisteluiden ajan.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää käristyslihat ja ruskista sekoitellen. Lisää vesi, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
Kuutioi maustekurkut. Sekoita kurkkukuutiot ja chilikastike majoneesiin. Paahda sämpylät paahtimessa tai höyrytä ne kuumiksi lävikössä kattilan päällä. Täytä sämpylät majoneesilla, riistakäristyksellä, punasipulilohkoilla ja paahdetulla sipulirouheella. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.
Vinkki: Hodareihin sopivat myös muut käristyslihat. Jos sipulilohkoja jää yli, ne maistuvat liha- ja kalaruokien kanssa. Ne säilyvät liemessään jääkaapissa muutaman viikon.
Riistahodarit
Käristysliha sopii myös hodareihin! Riistakäristyksellä, punasipulilla ja majoneesilla täytetyt hot dogit maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Tätä kannattaa kokeilla!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 2 kpl | punasipulia |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 rkl | voita |
| 2 kpl | (240 g) riistakäristyslihaa (pakaste) |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 - 2 kpl | maustekurkkua |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 kpl | (12 kpl) mini hot dog -sämpylää |
| 1 dl | paahdettua sipulirouhetta |
| 1/2 dl | persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Mittaa kulhoon vesi, sokeri ja etikka. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää sipulit ja anna marinoitua muiden valmisteluiden ajan.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää käristyslihat ja ruskista sekoitellen. Lisää vesi, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
Kuutioi maustekurkut. Sekoita kurkkukuutiot ja chilikastike majoneesiin. Paahda sämpylät paahtimessa tai höyrytä ne kuumiksi lävikössä kattilan päällä. Täytä sämpylät majoneesilla, riistakäristyksellä, punasipulilohkoilla ja paahdetulla sipulirouheella. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.
Vinkki: Hodareihin sopivat myös muut käristyslihat. Jos sipulilohkoja jää yli, ne maistuvat liha- ja kalaruokien kanssa. Ne säilyvät liemessään jääkaapissa muutaman viikon.
Ravintosisältö
276
Energiaa kcal
1154
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
276
Energiaa kcal
1154
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 dl Vettä, 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, 1 dl Paahdettua sipulirouhetta, 0,5 dl Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























