Riistahodarit | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Riistahodarit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Käristysliha sopii myös hodareihin! Riistakäristyksellä, punasipulilla ja majoneesilla täytetyt hot dogit maistuvat niin lapsille kuin aikuisille.

Ainekset

1 - 2 kpl
Punasipulia
1 1/2 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Voita tai margariinia
2 kpl
(240 g) riistakäristyslihaa (pakaste)
2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
2 dl
Majoneesia
1 - 2 kpl
Maustekurkkua
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 kpl
(12 kpl) mini hot dog -sämpylää
1 dl
Paahdettua sipulirouhetta
1/2 dl
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Mittaa kulhoon vesi, sokeri ja etikka. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää sipulit ja anna marinoitua muiden valmisteluiden ajan.

Kuumenna rasva pannulla. Lisää käristyslihat ja ruskista sekoitellen. Lisää vesi, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.

Kuutioi maustekurkut. Sekoita kurkkukuutiot ja chilikastike majoneesiin. Paahda sämpylät paahtimessa tai höyrytä ne kuumiksi lävikössä kattilan päällä. Täytä sämpylät majoneesilla, riistakäristyksellä, punasipulilohkoilla ja paahdetulla sipulirouheella. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.

Vinkki: Hodareihin sopivat myös muut käristyslihat. Jos sipulilohkoja jää yli, ne maistuvat liha- ja kalaruokien kanssa. Ne säilyvät liemessään jääkaapissa muutaman viikon.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Lasse Lecklin
Julkaistu: 22.9.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1138

272

18,0 g

5,5 g

20,3 g

18,7 g

0,7 g

6,3 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Vettä,

2 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

1 dl Paahdettua sipulirouhetta,

0,5 dl Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli