Siirrä jäätelö pakastimesta jääkaappiin 10–20 minuutiksi.
Saksi vaahtokarkit pienemmiksi. Rouhi suklaa ja pähkinät. Murustele piparkakut. Mittaa karpalot valmiiksi.
Kumoa hiukan pehmennyt jäätelö kulhoon. Lisää makuaineet ja vatkaa ne jäätelön joukkoon sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lusikoi ja painele seos tiiviisti rasiaan (vetoisuus 1,2–1,5 l). Peitä kannella ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Tee karpalokinuski. Soseuta karpalot (säästä muutama koristeluun). Siivilöi sose kinuskikastikkeen joukkoon ja sekoita.
Saksi koristeeksi tulevat vaahtokarkit pienemmiksi. Rouhi suklaa, piparkakut ja pähkinät.
Ota jäädyke pakastimesta ja kasta purkki muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen. Kumoa jäädyke lautaselle. Koristele ja tarjoa karpalokinuskin kanssa.
Vinkki: Pakasta jäädyke pestyssä, kilon vetoisessa jogurttipurkissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
914
3826
41,6 g
21,6 g
116,9 g
109,6 g
3,6 g
15,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Kinuskikastiketta,
Vaahtokarkkeja,
Suklaata,
Piparkakkuja,
Pähkinöitä,
Karpaloita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli