Ronskikset nyhtöpossulla

arvosana5/5

(5)arviota
2 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Loaded fries eli ronskikset on pikaisesti valmistuva viikonloppuherkku. Juustokuorrutetut ranskalaiset saavat päällensä makean savuista nyhtöpossua. Annokset viimeistellään ranskankermalla, limellä, jalapenolla ja korianterilla.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 ps) ranskanperunoita
2 dlcheddarjuustoraastetta
210 g(1 tlk) nyhtöpossua barbeque-kastikkeessa (säilyke)
150 g(1 prk) ranskankermaa

Lisäksi

1 kpllime
jalapenoviipaleita
(1 ruukku korianteria)

Valmistus

  1. 1

    Levitä perunat pellille leivinpaperille ja paista pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    450 g(1 ps) ranskanperunoita
  2. 2

    Siirrä kypsät perunat vieriviereen pellille. Ripottele juusto perunoiden pinnalle. Jaa nyhtöpossu nokareiksi juuston päälle. Jatka paistoa uunin ylätasolla grillivastuksella noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

    MääräAinesosa
    2 dlcheddarjuustoraastetta
    210 g(1 tlk) nyhtöpossua barbeque-kastikkeessa (säilyke)
  3. 3

    Lisää ranskankerma nokareina pinnalle. Pese lime ja leikkaa se lohkoiksi. Viimeistele annos limellä, jalapenoilla ja halutessasi korianterilla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 kpllime
    jalapenoviipaleita
    (1 ruukku korianteria)

Vinkki: Ronskisten kylkeen sopii makean tulinen paholaisenhillo.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl cheddarjuustoraastetta, jalapenoviipaleita, (1 ruukku korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
31.1.2023
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä