Ronskikset nyhtöpossulla
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Loaded fries eli ronskikset on pikaisesti valmistuva viikonloppuherkku. Juustokuorrutetut ranskalaiset saavat päällensä makean savuista nyhtöpossua. Annokset viimeistellään ranskankermalla, limellä, jalapenolla ja korianterilla.
| 450 g | (1 ps) ranskanperunoita |
| 2 dl | cheddarjuustoraastetta |
| 210 g | (1 tlk) nyhtöpossua barbeque-kastikkeessa (säilyke) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| jalapenoviipaleita | |
| (1 ruukku korianteria) | |
- 1.
Levitä perunat pellille leivinpaperille ja paista pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Siirrä kypsät perunat vieriviereen pellille. Ripottele juusto perunoiden pinnalle. Jaa nyhtöpossu nokareiksi juuston päälle. Jatka paistoa uunin ylätasolla grillivastuksella noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
- 3.
Lisää ranskankerma nokareina pinnalle. Pese lime ja leikkaa se lohkoiksi. Viimeistele annos limellä, jalapenoilla ja halutessasi korianterilla.
Loaded fries eli ronskikset on pikaisesti valmistuva viikonloppuherkku. Juustokuorrutetut ranskalaiset saavat päällensä makean savuista nyhtöpossua. Annokset viimeistellään ranskankermalla, limellä, jalapenolla ja korianterilla.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 450 g | (1 ps) ranskanperunoita |
| 2 dl | cheddarjuustoraastetta |
| 210 g | (1 tlk) nyhtöpossua barbeque-kastikkeessa (säilyke) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | lime |
| jalapenoviipaleita | |
| (1 ruukku korianteria) | |
Valmistus
- 1
Levitä perunat pellille leivinpaperille ja paista pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 450 g (1 ps) ranskanperunoita - 2
Siirrä kypsät perunat vieriviereen pellille. Ripottele juusto perunoiden pinnalle. Jaa nyhtöpossu nokareiksi juuston päälle. Jatka paistoa uunin ylätasolla grillivastuksella noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
Määrä Ainesosa 2 dl cheddarjuustoraastetta 210 g (1 tlk) nyhtöpossua barbeque-kastikkeessa (säilyke) - 3
Lisää ranskankerma nokareina pinnalle. Pese lime ja leikkaa se lohkoiksi. Viimeistele annos limellä, jalapenoilla ja halutessasi korianterilla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 kpl lime jalapenoviipaleita (1 ruukku korianteria)
Vinkki: Ronskisten kylkeen sopii makean tulinen paholaisenhillo.
Ravintosisältö
965
Energiaa kcal
4037
Energiaa kj
46,5 g
Rasvaa
21,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
103,0 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
965
Energiaa kcal
4037
Energiaa kj
46,5 g
Rasvaa
21,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
103,0 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl cheddarjuustoraastetta, jalapenoviipaleita, (1 ruukku korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












